Αυξημένες νεφώσεις συνθέτει το σκηνικό καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση και ασταθής αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικά βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε περιοχή καταιγίδας πιθανό να σημειωθεί και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί γενικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα νότια παράλια πολύ ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά ταραγμένη μέχρι κυματώδης.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως

βορειοδυτικοί, αρχικά μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα ανατολικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα παραμείνει ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ενώ από το μεσημέρι και μετά, θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και αργότερα στα νότια ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη, τοπικά αυξημένες νεφώσεις, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα