Αυξάνονται οι κινεζικές επενδύσεις στη Νέα Ζηλανδία

Αυξάνονται οι κινεζικές επενδύσεις στον τουριστικό τομέα της Νέας Ζηλανδίας, καθώς η Κίνα συνεχίζει να είναι η ταχύτερη αναπτυσσόμενη αγορά τουριστών για τη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Στήβεν Τζόις.

Υπήρξε πολύ ενδιαφέρον γενικά από ασιατικές εταιρείες στην προσπάθεια της Νέας Ζηλανδίας να κατασκευάσει επιπλέον 26 ξενοδοχεία την επόμενη δεκαετία για να διανυκτερεύει ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών, δήλωσε ο Τζόις στο Xinhua.

«Ορισμένοι Κινέζοι επενδυτές, ορισμένοι Ιάπωνες επενδυτές, επενδυτές από άλλες χώρες έδειξαν ενδιαφέρον για την κατασκευή περισσότερων

ξενοδοχείων - ορισμένοι από αυτούς ήδη δραστηριοποιούνται εδώ», σημείωσε ο Τζόις.

Πέραν των πολύ γνωστών κινεζικών επενδύσεων στη μεγαλύτερη πόλη, το Όκλαντ, και το ορεινό καταφύγιο Κουινστόουν στο South Island, ο Τζόις γνωρίζει «κάποιους νέους (επενδυτές) που ενδιαφέρονται για να εισέλθουν πιθανόν (στον κλάδο)».

«Αναζητούμε σίγουρα επενδύσεις από την Κίνα σε ένα ολόκληρο φάσμα κλάδων και είδαμε κάποιες μεγάλες επιτυχίες το πρόσφατο διάστημα, με κινεζικές επενδύσεις στον τομέα των καταλυμάτων και γενικότερα των ξενοδοχείων», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα