Γκριεζμάν-Νόϊερ... σημειώσατε 1

Πρόκειται για δύο από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της σύγχρονης εποχής και αναμφίβολα από τους κυρίαρχους σε διεθνές επίπεδο την τελευταία τριετία. Ο Μάνουελ Νόιερ, είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον πλανήτη και ο Αντουάν Γκριεζμάν, συγκαταλέγεται στους «αστέρες» του παραγωγικού ποδοσφαίρου, δημιουργώντας διαρκώς επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη άμυνα και σκοράροντας κατά βούληση και ποικιλοτρόπως.

Τους τελευταίους πέντε μήνες, η ...μοίρα έχει «φτιάξει» μία άτυπη «μονομαχία» ανάμεσα στους δύο ποδοσφαιριστές, καθώς ο Γερμανός πορτιέρε και ο Γάλλος μεσοεπιθετικός, έχουν αναμετρηθεί

τέσσερις φορές σε επίπεδο κορυφής. Και παρά το γεγονός ότι ο Νόιερ θεωρείται -αυτοδικαίως- ο καλύτερος κάτω από την εστία στην υφήλιο, ο βραχύσωμος άσος έχει αναδειχθεί ...νικητής και στις τέσσερις «μονομαχίες».

Ας θυμηθούμε τις φορές που τα δύο μεγάλα αστέρια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου συναντήθηκαν είτε σε διασυλλογικό είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

27 Απριλίου 2016 / Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0 (Α' ημιτελικός Champions League)

Ο Γάλλος άσος ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε. Κάλυψε πολλά χιλιόμετρα, πίεσε ψηλά την άμυνα των Βαυαρών και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν σκόραρε, αλλά βοήθησε πολύ στο να κρατήσει η Ατλέτικο το προβάδισμα που απέκτησε στο 11ο λεπτό, με το εκπληκτικό γκολ του Σαούλ.

3 Μαϊου 2016 / Μπάγερν Μονάχου - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1 (Β` ημιτελικός Champions League)

Ο Αντουάν Γκριεζμάν χάρισε ουσιαστικά την πρόκριση στους «ροχιμπλάνκος», καθώς στο 54ο λεπτό ισοφάρισε το γκολ που είχε σημειώσει ο Τσάμπι Αλόνσο στο 34'. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Λεβαντόφσκι στο 74`, αλλά η ισπανική ομάδα πήρε την πρόκριση χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

7 Ιουλίου 2016 / Γαλλία - Γερμανία 2-0 (Ημιτελικός EURO 2016)

Ο βραχύσωμος άσος, που αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του τουρνουά, οδήγησε τους «τρικολόρ» στον τελικό (σ.σ. όπου ηττήθηκαν 1-0 στην παράταση από την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος). Αρχικά, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ με πέναλτι και στο 72ο λεπτό, «σφράγισε» την νίκη-πρόκριση μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των Γάλλων.

28 Σεπτεμβρίου 2016 / Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπάγερν Μονάχου 1-0 (2η αγωνιστική ομίλων Champions League)

Χωρίς να πιάσει σπουδαία επίπεδα απόδοσης, ο Γκριεζμάν ήταν και πάλι από τους πρωταγωνιστές των «ροχιμπλάνκος». Με αρκετά χιλιόμετρα στο ματς και πίεση ψηλά, «έβαλε δύσκολα» στην αμυντική λειτουργία των Γερμανών και άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του. Σε μία τέτοια φάση, στο 35ο λεπτό, ο Γιανίκ Καράσκο σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, καθώς στο 85` ο Γκριεζμάν εκτέλεσε πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα