Αυστηρή αυτοκριτική και δριμύτεροι

ΑΕΚ
Για τρίτη κατά σειρά χρονιά η ομάδα της Λάρνακας τερματίζει δεύτερη και χωρίς κάποιο τίτλο

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε να κατακτήσει ούτε φέτος κάποιον τίτλο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν κέρδισε κάτι. Μάλιστα κέρδισε πολλά. Τερμάτισε δεύτερη με 76 βαθμούς, τέσσερεις λιγότερους από τον ΑΠΟΕΛ και περισσότερους από κάθε άλλη φορά στην ιστορία της.

Οι «κιτρινοπράσινοι» εξασφάλισαν

έτσι για τρίτη κατά σειρά χρονιά τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε 22 νίκες, δέκα ισοπαλίες και μόνο τέσσερεις ήττες, όσες και οι πρωταθλητές. Το μεγάλο κακό ήταν εκείνες οι τέσσερεις ισοπαλίες με τους μικρούς, αλλά και κάποιες απώλειες και ήττες στα τελευταία λεπτά. 66 γκολ υπέρ και 28 κατά και κατά διαστήματα έπαιξε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Η μοναδική ομάδα που κέρδισε όλες τις υπόλοιπες στο πρωτάθλημα και γενικά στα ντέρμπι τα πήγε περίφημα. Όλα αυτά καταγράφηκαν ως θετικά στο ενεργητικό της, αλλά αυτό που θα μείνει στην ιστορία, αυτό που πήρε σάρκα και οστά μέσα σε ένα χρόνο, είναι το νέο γήπεδο της ομάδας.

Η «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» εις μνήμην Γεώργιου Καραπατάκη είναι εκεί και θα είναι εκεί και θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Η Διοίκηση της ΑΕΚ έκανε πράξη όλα αυτά που υποσχέθηκε και κατάφερε ό,τι καμιά άλλη διοίκηση εδώ και πολλά χρόνια. Σε αυτό το γεγονός θα πρέπει να κτιστούν οι γερές βάσεις για το άμεσο μέλλον.

Είναι γι’ αυτόν τον λόγο που ο μόνος κρίκος στην ομάδα στον οποίο δεν πρέπει να γίνει αυστηρή κριτική είναι η διοίκηση Άντρου Καραπατάκη. Όλοι οι υπόλοιποι και όσοι μείνουν στην ομάδα θα πρέπει να κάνουν μια αυστηρή αυτοκριτική και να επιστρέψουν στο νέο πρωτάθλημα δριμύτεροι για να μπορέσει η ΑΕΚ να πανηγυρίσει το πρώτο της πρωτάθλημα. Και όταν λέμε όλοι, εννοούμε τεχνικό τιμ, τεχνικό διευθυντή, παίκτες και κόσμο.

Όλοι μαζί έχουν τις ευθύνες τους. Κανένας άλλος δεν φταίει. Η ΑΕΚ κατάφερε φέτος να χάσει το πρωτάθλημα, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε εκείνη την εξαιρετική αρχή, έχασε τη σταθερότητά της εκεί που μπορούσε να αυξήσει τη διαφορά από τους υπόλοιπους και στο τέλος, παρά το γεγονός ότι ενισχύθηκε και βελτιώθηκε, το τρένο χάθηκε και ήταν πλέον πολύ αργά.

Ήταν και οι τραυματισμοί των Τομάς, Τέτε, Μίνιο και η τιμωρία του Τρισκόφσκι, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα και με ένα πιο σωστό προγραμματισμό δεν θα ήταν τόσο εμφανής η απουσία τους. Όλα αυτά θα πρέπει να διορθωθούν μετά και από τις πολλές εμπειρίες των τελευταίων τριών χρόνων και να επιστρέψει η ομάδα ακόμη πιο ώριμη, πιο έμπειρη και πιο διεκδικητική τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη πιο απαιτητικός θα είναι και ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος θα πρέπει επίσης να γίνει και περισσότερος όπου κι αν αγωνίζεται η ομάδα του. Όλα αυτά θα κάνουν την ΑΕΚ πιο δυνατή, υπολογίζοντας ότι από του χρόνου και η Ανόρθωση και η Ομόνοια θα είναι πιο ισχυρές και θα πρέπει να καταβάλει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί στις ομάδες της ελίτ του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα