Μια χρονιά, που κανείς δεν θέλει να θυμάται

ΑΝΟΡΘΩΣΗ
Αρχίζει και επίσημα ο προγραμματισμός, αφού στόχος είναι τη νέα χρονιά να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο

Να φύγει και να μην ξανάρθει. Κάπως έτσι σκέφτονται στην Ανόρθωση για τη χρονιά που πέρασε, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της. Η ομάδα της Αμμοχώστου, στην τελευταία αγωνιστική έχασε από την ΑΕΚ μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με 1-0, ολοκληρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο μια σεζόν που άπαντες θέλουν να

ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Η Ανόρθωση τερμάτισε στην τελευταία θέση του Α’ Ομίλου με 47 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 12 νίκες, 11 ισοπαλίες και 13 ήττες και συντελεστή τερμάτων 48-41. Αριθμοί που ασφαλώς δεν αφήνουν κανέναν ικανοποιημένο στην ομάδα της Ανόρθωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων, διοίκηση και Ρόνι Λέβι σήκωσαν τα μανίκια, γνωρίζοντας ότι τους αναμένει αρκετή δουλειά. Πρωταρχικός στόχος είναι το κτίσιμο μιας ομάδας που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα ικανοποιεί τον κόσμο που θα πηγαίνει στο γήπεδο.

Απ’ εκεί και πέρα, ο μεγάλος στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί ανταγωνιστική τη νέα σεζόν, να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τούς λεγόμενους μεγάλους και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μετά από τέσσερα χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι η τελευταία φορά που η «Κυρία» αγωνίστηκε στην Ευρώπη ήταν το καλοκαίρι του 2013, όταν αποκλείστηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ από την Γκέφλε Σουηδίας. Σε εκείνη τη σειρά, η Ανόρθωση είχε κερδίσει 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και έχασε στον επαναληπτικό με 4-0!

Από τότε λες και καταράστηκε κάποιος αυτήν την ομάδα, αφού όχι μόνο δεν εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο τα χρόνια που ακολούθησαν, αλλά πάει από το κακό στο χειρότερο, σκορπώντας την απογοήτευση στους απανταχού Ανορθωσιάτες.

Το πρώτο στοίχημα
Πάντως, η επιστροφή στα διοικητικά τού Ανδρέα Παντελή, για πολλούς σηματοδοτεί την αντίστροφη μέτρηση, για την επιστροφή της Ανόρθωσης. Ο ισχυρός παράγοντας της «Κυρίας» γνωρίζει όσο λίγοι την ομάδα και τι χρειάζεται για το μεγάλο come back.

Η παραμονή του Ρόνι Λέβι στον πάγκο και τη νέα περίοδο, θεωρείται ως το πρώτο δικό του μεγάλο στοίχημα. Ο Ισραηλινός, μετά τη βαριά ήττα στον πρώτο ημιτελικό από τον Απόλλωνα με 6-0 εθεωρείτο από πολλούς καμένο χαρτί, όμως τελικά όχι μόνο παραμένει, αλλά απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Ο ίδιος μετά το τέλος του αγώνα του Σαββάτου δήλωσε ανάμεσα σ’ άλλα: «Δυστυχώς για εμάς δεν υπήρχε το κίνητρο, ενώ χάσαμε και πολλούς παίκτες λόγω τραυματισμού. Ήταν μια δύσκολη περίοδος η φετινή ακόμα και για έναν έμπειρο προπονητή όπως εμένα. Όλοι το γνωρίζουν ότι δεν είχαμε πρόεδρο για δύο μήνες με πολύ περιορισμένο ρόστερ, κάτι που φάνηκε και σήμερα. Ξέρω ότι η φετινή δεν ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά τη νέα χρονιά θα τα δώσουμε όλα για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει».

Αποδεσμεύσεις και ανανεώσεις
Πλέον, η προσοχή όλων στρέφεται στον προγραμματισμό. Θεωρείται σίγουρο ότι θα επιχειρηθεί ένα γερό λίφτινγκ στην ομάδα για τους λόγους που προαναφέραμε. Το πρώτο που θα γίνει είναι να ανοίξει η πόρτα της εξόδου. Καλδερόν, Αγκιλάρ και Καμπρέρα θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσουν, ενώ αναμένονται και άλλοι ποδοσφαιριστές που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Επιπλέον, η διοίκηση θα αρχίσει εντατικές επαφές με τους παίκτες που θέλει να κρατήσει και τη νέα περίοδο, ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή.

Keywords
Τυχαία Θέματα