Αφρίκα: Νέα καθυστέρηση στο έργο μεταφοράς νερού από Τουρκία

Για “περιπαίξιμο” από πλευράς του Τούρκου Υπουργού Δασών και Υδάτων όσον αφορά το σχέδιο μεταφοράς νερού γράφει σήμερα η Αφρίκα.

Στο κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της αναφέρει ότι ο Βεϊζέλ Έρογλου όχι μόνο ανακοίνωσε την νέα ημερομηνία που θα λειτουργήσει ο αγωγός αλλά και την ώρα, στις 10.59. “Όχι 11, αλλά 10.59. Τι ακριβής υπολογισμός όμως...”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το έργο έχει καταντήσει το άλυτο πρόβλημα και έχουν δοθεί πολλές ημερομηνίες που όμως βγήκαν “άδειες”. “Καταλαβαίνετε ότι μας δουλεύουν;”

διερωτάται η Αφρίκα που επικαλείται δικές της πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόβλημα στην τοποθέτηση υποθαλάσσια των σωλήνων μεταφοράς του νερού. Λόγω των δυνατών ρευμάτων στην περιοχή οι αγωγοί σπάνε και μαζεύονται ο ένας πάνω στον άλλο. Έχει ζητηθεί τεχνική βοήθεια από την Σουηδία, προστίθεται.Ο Βεϊσέλ Έρογλου ανέφερε ότι οι αγωγοί θα διαπεράσουν την θάλασσα σε απόσταση 80 χλμ. Στην πλευρά της Τουρκίας, πρόσθεσε, το έργο έχει ολοκληρωθεί και στα κατεχόμενα Πάναγρα τέλειωσε το κέντρο προώθησης του νερού. “Ειδικά στην μονάδα διύλισης έχουμε κάνει όλα τα σχέδια”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.Η είδηση προβάλλεται στην στήλη της Αφρίκα “Γράμμα από την Αφρική” που κλείνει ειρωνικά προτρέποντας τους αναγνώστες να κουρδίσουν το ρολόι τους για τις 20 Ιουλίου, 10.59.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα