Άφαντη η 4χρονη: Η ανατροπή, οι 62 καταθέσεις & 7 συλλήψεις

Ολική ανατροπή στην υπόθεση της απαγωγής της 4χρονης Μαρί Ελένης, σημειώθηκε την 11η μέρα της απαγωγής της.

Η ανατροπή στην υπόθεση, σημειώνεται μετά από την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας τη Δευτέρα 8 Μαΐου, μέρα κατά την οποία οι ανακριτές της υπόθεσης αιτήθηκαν ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης 2 βασικών υπόπτων στην υπόθεση, καθώς επίσης και διάταγμα προσωποκράτησης 8 ημερών για 46χρονο συλληφθέντα από την Πάφο.

Το Δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας, καθώς, όπως υπέδειξε, η

Αστυνομία δεν αξιοποίησε τον χρόνο που της παρείχε το Δικαστήριο κατά την προηγούμενη ανανέωση διατάγματος προσωποκράτησης την περασμένη Παρασκευή 5 Μαΐου και δεν έλαβε τις καταθέσεις τις οποίες είχε αναφέρει ενώπιον Δικαστηρίου ότι θα λάμβανε και οι οποίες αφορούσαν τον πρώτο ύποπτο, δηλαδή τον 44χρονο κάτοικο Τσερίου φερόμενο ως οργανωτή της απαγωγής.

Επίσης, το Δικαστήριο ανέφερε ότι είναι μεν αποδεκτό το γεγονός ότι η Αστυνομία φέρει αυξημένο βάρος ευθύνης για την παρούσα πολύ σοβαρή υπόθεση, εντούτοις όμως δεν έπεισε το Δικαστήριο για την ανανέωση των διαταγμάτων προσωποκράτησης.

Αναφορικά με τον δεύτερο ύποπτο, 44 ετών από τη Λεμεσό και οδηγό ταξί, το Δικαστήριο υπέδειξε ότι δεν φάνηκε πρόθεση από πλευράς του να επηρεάσει μάρτυρες. Επεσήμανε, επίσης, ότι οι υποδείξεις της Αστυνομίας είναι αόριστες και τόνισε ότι οι ύποπτοι καλύπτονται στο στάδιο αυτό από το τεκμήριο της αθωότητας.

Ως εκ τούτου, οι δυο αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι και υπό κράτηση παραμένουν μόνο ο 46χρονος συλληφθείς από την Πάφο, το αυτοκίνητο του οποίου προσομοιάζει με το μαύρο αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια μάρκας Hyundai το οποίο φέρεται να ήταν αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατά την απαγωγή.

Υπό κράτηση μέχρι και την Τετάρτη 10 Μαΐου παραμένει επίσης 49χρονη γυναίκα από την Ολλανδία, εναντίον της οποίας υπάρχει μαρτυρία ότι ήταν αυτή που κρατούσε την 4χρονη στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι κατά τη μεταφορά του παιδιού από το αυτοκίνητο μάρκας Hyundai σε δεύτερο αυτοκίνητο μάρκας Nissan.

Όπως προκύπτει, το αυτοκίνητο μάρκας Range Rover, για το οποίο έγινε εκτενής αναφορά αρχικά ότι αυτό ήταν το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την απαγωγή, φαίνεται πως τελικά δεν είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε, αλλά άλλο αυτοκίνητο, μάρκας Hyundai, επίσης μαύρο με φιμέ τζάμια.

Κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και καταθέσεις σωρεία

Σύμφωνα με τα όσα τέθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης, αξιολογούνται 2 κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ αναμένεται αξιολόγηση άλλων 17. Έχουν ληφθεί περί τις 62 καταθέσεις, ενώ αναμένονται κι άλλες.

Σημαντικό σημείο είναι επίσης ότι τα κυκλώματα παρακολούθησης δεν καταγράφουν τις πινακίδες εγγραφής των οχημάτων.
Καινούργιο σημείο που προστέθηκε στην υπόθεση, είναι κύκλωμα παρακολούθησης από πολυκατοικία κοντά στο νηπιαγωγείο της 4χρονης, στην οποία φαίνεται να κατεβαίνει ο τελευταίος συλληφθείς.

Ο 46χρονος, επίσης από Πάφο, φαίνεται σε άλλο κύκλωμα να εξέρχεται του μαύρου αυτοκινήτου Hyundai μαζί με τον πατέρα της μικρής Μαρί – Ελένης και να εισέρχεται σε καφετέρια πριν από τη μέρα της απαγωγής.

Το εν λόγω μαύρο αυτοκίνητο επίσης φαίνεται να ακολουθεί το όχημα της μητέρας της 4χρονης και δυο μέρες πριν από τη μέρα της απαγωγής, καθ όλη τη διάρκεια της διαδρομής προς το νηπιαγωγείο, που είναι στη Δασούπολη.

«Μίλησε» το DNA

Αναφορικά με τις εξετάσεις γενετικού υλικού που διενεργήθηκαν, εξετάστηκαν ρούχα της Μαρί Ελένης το οποίο παραδόθηκε από τη μητέρα της και απομονώθηκε υλικό από εκεί.

Από τρίχα που παραλήφθηκε από το αυτοκίνητο Nissan το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην περιοχή των Χαλεπιανών στο Τσέρι, καθώς και από τσιμπιδάκι μαλλιών που παραλήφθηκε από το ταξί το οποίο μετέφερε το παιδί εκεί, φαίνεται ότι η μικρή πέρασε από όλα τα προαναφερθέντα σημεία, δηλαδή τα δυο αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα