ΑΕΛ:Ψάχνει από τώρα λύση στα αριστερά

Δύσκολα θα παραμείνει στην ΑΕΛ και τη νέα περίοδο ο Νούριο Φορτούνα. Ο Αγκολέζος μπακ που έκανε μια εξαιρετική χρονιά πιθανότατα δεν θα συνεχίσει στους «κίτρινους» της Λεμεσού, παρά το ότι το θέλουν πολύ.

Ο δανεισμός του από την Μπράγκα έχει ολοκληρωθεί και η πορτογαλική ομάδα δεν ενδιαφέρεται να τον παραχωρήσει ξανά με υποσχετική, αλλά να τον πουλήσει και μάλιστα τον κοστολόγησε κοντά στις 200.000 ευρώ. Ένα ποσό που ναι μεν δεν είναι απαγορευτικό για την ΑΕΛ,

όμως είναι πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι το μπάτζετ την επόμενη χρονιά θα είναι κάπως μειωμένο σε σχέση με φέτος. Επίσης, οι πολύ καλές εμφανίσεις του Φορτούνα έχουν ανοίξει την όρεξη και σε άλλες ομάδες της Κύπρου, οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ήδη κάνει κίνηση για την απόκτησή του. Σ' αντίθεση με τον Φορτούνα, στην ΑΕΛ θα παραμείνει και τη νέα περίοδο ο Μικέλ Αρουαμπαρένα. Ο Βάσκος επιθετικός, που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα με 11 τέρματα, αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε να παραμείνει με κάπως μειωμένες απολαβές και έτσι θα συνεχίσει στους «κίτρινους». Ο Αρουαμπαρένα είναι πολύ ευχαριστημένος τόσο με την ομάδα όσο με τη ζωή στη Λεμεσό και στην Κύπρο γενικότερα και δεν έχει κάποιον λόγο να φύγει και να αναζητήσει την τύχη του κάπου αλλού. Πιθανότατα στη δεύτερη χρονιά του ο Αρουαμπαρένα θα είναι ακόμα καλύτερος, αφού πλέον έχει μάθει καλά το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έκπληξη μπορεί να χαρακτηρισθεί η απόφαση του Μπρούνο Μπαλταζάρ να κρατήσει στο ρόστερ της ΑΕΛ και για τη νέα περίοδο τον Αλί Σαβανέ. Όχι γιατί ο Αγκολέζος μέσος δεν είναι καλός ποδοσφαιριστής, αλλά στα εννέα παιγνίδια στα οποία είχε την ευθύνη της ομάδας ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον χρησιμοποίησε πολύ και ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος. Πιθανότατα ο κ. Μπαλταζάρ να πιστεύει ότι με την προετοιμασία που θα κάνει φέτος ο Σαβανέ (θυμίζουμε ότι πέρσι δεν έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας) θα είναι άλλος ποδοσφαιριστής και σε θέση να προσφέρει στη λεμεσιανή ομάδα πολύ περισσότερα απ' ό,τι φέτος.
Κοντά σε δύο
Αντρέας Αβραάμ και Ηλίας Χαραλάμπους είναι κοντά στο να αποτελέσουν τις πρώτες μετεγγραφές για την ΑΕΛ. Και στους δύο έγινε πρόταση και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν σύντομα. Ακόμα δεν έκλεισαν, όμως οι πιθανότητες να γίνει το «deal» είναι πολλές. Στις επαφές και με τους δύο το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό. Ο Αβραάμ περιμένει κάτι από Ελλάδα και αν δεν είναι αυτό που θέλει θα υπογράψει στην ΑΕΛ, ενώ ο Ηλίας κάνει σκέψεις για να σταματήσει την καριέρα του. Αν αποφασίσει να συνεχίσει για ακόμη έναν χρόνο, τότε πιθανότατα και αυτός θα φορέσει τα κίτρινα.

Αντίο Πίτι
Ο Πίτι αύριο αναχωρεί για την Ισπανία, χωρίς να έχει πρόθεση να επιστρέψει στην Κύπρο. Από τη στιγμή που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα της Κυριακής λόγω τιμωρίας, ο Ισπανός άσος θα αναχωρήσει για την πατρίδα του στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Στον Πίτι έγινε μια κρούση από την ΑΕΛ να παραμείνει με μειωμένες απολαβές, την οποία δεν αποδέχθηκε αφού θέλει να επιστρέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έχει ήδη δεχθεί προτάσεις από ομάδες της Σεκούντα Ντιβιζιόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα