ΑΕΛ: Το μυαλό στο ντέρμπι

Με τον Μπερνάρντ Μεντί να ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της ΑΕΛ για το ντέρμπι με την Ανόρθωση στη Λάρνακα την Κυριακή. Όσοι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στον αγώνα κυπέλλου με τον Εθνικό έκαναν αποθεραπεία, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά. Ο Γάλλος αμυντικός έδειξε ότι είναι σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας και θα είναι στην αποστολή της ΑΕΛ στο «Παπαδόπουλος», και πολύ πιθανόν και στο αρχικό

σχήμα στο κέντρο της άμυνας, αφού από το ντέρμπι της Κυριακής εκτός από τον Καρλίτος θα απουσιάσει και ο Σιέλης, που συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Μια και ο λόγος για τον Γάλλο αμυντικό, έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν ποδοσφαιριστής της λεμεσιανής ομάδας στο AEL TV και είπε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που υπέγραψα στην ΑΕΛ. Γνωρίζω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ της ΑΕΛ και του Απόλλωνα. Μίλησα με τον Μεριέμ, με τον Ντιαλό και τον Σαμπού, και με έχουν πείσει να έρθω στην ΑΕΛ. Ελπίζω να καταφέρω να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας… ώστε να πάρουμε το κύπελλο και να βγούμε Ευρώπη. Νιώθω πανέτοιμος. Το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν στις 18 Δεκεμβρίου και είμαι πανέτοιμος. Έκανα μια εβδομάδα διακοπές και μετά προπονούμουν με την Καέν. Με την εμπειρία μου είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα. Θα αγωνιστώ αμέσως. Μισώ την ήττα, δεν μου αρέσει να χάνω, είμαι πολύ πεισματάρης. Κάποτε αντιδρώ αρνητικά, με την καλή έννοια της λέξης, όταν η ομάδα βρίσκεται πίσω στο σκορ. Θα δώσω ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Στον αγώνα με τον Εθνικό προχθές μπορεί η εμφάνιση της ΑΕΛ να μην έφθασε σε υψηλά επίπεδα, όμως η λεμεσιανή ομάδα κέρδισε χωρίς να δεχθεί γκολ και έκανε το πρώτο βήμα για να προκριθεί στην προημιτελική φάση του κυπέλλου. Μάλιστα, το προβάδισμα της ΑΕΛ ενόψει του επαναληπτικού στο Δασάκι την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο, αν η επιπολαιότητα των Ταγκπατζούμι και Σαρδινέιρο δεν στερούσε από την ομάδα και άλλα γκολ. Ο Νιγηριανός πάνω στη γραμμή στο 81 και ενώ ήταν σε θέση οφσάιντ δεν άφησε την μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα μετά από πλασέ του Νικολάου, ενώ ο Ισπανός στις καθυστερήσεις και ενώ έφυγαν τρεις παίκτες της ΑΕΛ στην κόντρα με ένα μόνο επιθετικό δεν πάσαρε και προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση. Στα θετικά του προχθεσινού αγώνα η επιστροφή στη δράση του Καρίμ Φεκρούς για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο Λονδίνο στις 28 Αυγούστου. Ο Μαροκινός κίπερ είχε αρκετά καλή παρουσία και έδειξε έτοιμος να βοηθήσει την ΑΕΛ στη συνέχεια της σεζόν.Χωρίς τους οργανωμένουςΧωρίς τους οργανωμένους οπαδούς της θα μεταβεί την Κυριακή στη Λάρνακα η ΑΕΛ αφού, όπως ανακοίνωσαν χθες, θα απέχουν από τον συγκεκριμένο αγώνα μετά από απόφαση που πήρε το Δ.Σ. του ΣΥΦΑΕΛ: «Όσον αφορά τον εκτός έδρας αγώνα της ερχόμενης Κυριακής με την Ανόρθωση, ο ΣΥΦΑΕΛ θέλει να πληροφορήσει τον κόσμο της ΑΕΛ ότι μετά από συνεδρία του Δ.Σ. του συνδέσμου πέρασε η απόφαση για αποχή από τον εν λόγω αγώνα, έτσι δεν θα υπάρχει οργανωμένη παρουσία μας στο γήπεδο. Ο αγώνας μας ενάντια στον τρομονόμο συνεχίζεται κανονικά και κανένας φίλαθλος δεν πρέπει να εφησυχάσει. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά στα οικήματά μας και όλοι οι λέοντες είναι ευπρόσδεκτοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα