ΑΕΛ: Τέλος εποχής για τον Ματίας Ντεγκρά

Άρχισε το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ των «κιτρίνων» με τον Αργεντινό να είναι ο πρώτος που αποχωρεί



Τέλος εποχής για τον Ματίας Ντεγκρά στην ΑΕΛ. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας, που συνέδεσε το όνομά του όσο λίγοι με την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2012, αποτελεί και επίσημα από χθες ξανά παρελθόν για τη λεμεσιανή ομάδα. Ο Ντεγκρά, ο οποίος φέτος, είναι αλήθεια, έκανε μια μέτρια χρονιά, δεν ήταν στα πλάνα του κ. Χριστοδούλου για τη νέα

περίοδο και, παρά το ότι είχε ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο, συμφώνησε να αποχωρήσει από τη λεμεσιανή ομάδα. Μάλιστα η ανακοίνωση της αποδέσμευσης του Ντεγκρά ανοίγει και επίσημα τον κύκλο των -πολλών που θα ακολουθήσουν - αποχωρήσεων από την ΑΕΛ.
Προχθές, πέραν του Ντεγκρά, βρέθηκαν στα γραφεία του προέδρου Σοφοκλέους και οι Αντράντε, Φέλτσερ και Αϊρόσα. Οι δύο πρώτοι θα αποχωρήσουν - δεν έχουν συμβόλαιο για την νέα περίοδο- και ο λόγος της παρουσίας τους στα γραφεία του προέδρου ήταν για να διακανονιστούν τα οφειλόμενά τους. Ο Αϊρόσα δεν είναι τόσο βέβαιο ότι θα αποχωρήσει, αφού αν αποδεχθεί μείωση των απολαβών του, ο κ. Χριστοδούλου θα ανάψει το πράσινο φως για να παραμείνει στην ΑΕΛ. Πέρα αυτών, παρελθόν θα αποτελέσει μόλις βρεθεί η χρυσή τομή, αφού έχει και για του χρόνου συμβόλαιο, ο Ρομπέρ. Μάλιστα γι' αυτόν τον λόγο ο Γάλλος ήταν εκτός αποστολής από τον αγώνα με τον Άρη την Τετάρτη.
Συμβόλαιο με την ΑΕΛ για τη νέα περίοδο είχαν μόνο οι Ντεγκρά, Ρομπέρ, Αγκάνοβιτς, Σιέλης και Σταύρου. Και οι πέντε αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν, όμως τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες. Όλοι οι υπόλοιποι δεν δεσμεύονται με συμβόλαια για τη νέα περίοδο. Φυσικά με αρκετούς υπάρχει το δικαίωμα ανανέωσης (όψιον) από πλευράς της λεμεσιανής ομάδας και ανάλογα με την εισήγηση του κ. Χριστοδούλου η διοίκηση της ΑΕΛ θα προχωρήσει. Ο Κύπριος τεχνικός είναι ξεκάθαρο ότι θα κτίσει τη νέα ΑΕΛ χωρίς συναισθηματισμούς, αλλά με γνώμονα ποιοι μπορούν να βοηθήσουν την ΑΕΛ να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική πορεία τη νέα σεζόν, ανεξάρτητα με τα όσα πρόσφεραν στην ομάδα μέχρι τώρα.
Στον αγωνιστικό τομέα, η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες την Τετάρτη κερδίζοντας τον Άρη και ουσιαστικά απέχει τρεις το πολύ βαθμούς από την 7η θέση. Θα έχει την ευκαιρία να την καπαρώσει μαθηματικά, στον επόμενό της αγώνα, τη μεθεπόμενη Κυριακή με την Πάφο στο Τσίρειο. Ο κ. Χριστοδούλου επέλεξε να μη συνεχίσει την τακτική του να δίνει χρόνο στους μικρούς, αλλά παρέταξε ό,τι καλύτερο είχε στη διάθεσή του για να πάρει τη νίκη. Τώρα οι «κίτρινοι» έχουν πάρει άδεια για το Πάσχα και θα επιστρέψουν στις προπονήσεις από βδομάδας, για να αρχίσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την Πάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα