ΑΕΛ: Σκέφτεται ήδη το ντέρμπι

Ο Πάμπος Χριστοδούλου δουλεύει εντατικά για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ
---------------------------------------------------------------------------

Διπλή προπόνηση περιλαμβάνει το σημερινό μενού της προετοιμασίας της ΑΕΛ για το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Ο Πάμπος Χριστοδούλου δουλεύει εντατικά με τους παίκτες του έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν τη διακοπή και να παρουσιαστούν βελτιωμένοι με την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο για τον τεχνικό της

λεμεσιανής ομάδας είναι πως θα έχει το σύνολο των ποδοσφαιριστών στη διάθεσή του, αφού και αυτοί που αντιμετώπιζαν προβλήματα έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις. Φυσικά αυτές τις ημέρες απουσιάζουν οι διεθνείς, αφού έχουν υποχρεώσεις με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Στην ΑΕΛ δεν πτοούνται από τα τελευταία αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και είναι σίγουροι πως, με τη σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, η ομάδα θα επανέλθει στις καλές εμφανίσεις και το κυριότερο στα νικηφόρα αποτελέσματα. Σίγουρα τα δύο ντέρμπι στη σειρά με ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, παρά το ότι θα διεξαχθούν στο «Τσίρειο», είναι πολύ δύσκολα παιγνίδια, όμως, η ΑΕΛ έδειξε ότι έχει την ποιότητα και την ικανότητα για να τα κερδίσει. Η λεμεσιανή ομάδα θέλει να κερδίσει το επερχόμενο ντέρμπι περισσότερο για λόγους ψυχολογίας. Δεν θέλουν με τίποτα να χαθεί το μομέντουμ και το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Ένα τρίποντο σε βάρος του ΑΠΟΕΛ θα φέρει ξανά την αυτοπεποίθηση στην ομάδα αλλά και στον κόσμο.

Η ΑΕΛ έχει μαζέψει στις πρώτες δέκα αγωνιστικές 21 βαθμούς. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών στο αντίστοιχο διάστημα τα τελευταία δέκα χρόνια. Είχε μαζέψει ξανά 21 τη χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα (2011-12), αλλά και τη χρονιά που το έχασε στο... παρά κάτι (2013-14). Το ρεκόρ των τελευταίων χρόνων είναι οι 22 βαθμοί που μάζεψε η ΑΕΛ την περίοδο 2012-13. Η φετινή ομάδα θα μπορούσε πολύ εύκολα να ξεπεράσει αυτή την επίδοση, αφού θυμίζουμε ότι έχασε δύο βαθμούς με την ΑΕΖ στην τελευταία φάση του αγώνα, ενώ μέχρι το 78' κέρδιζε στη Λάρνακα το περασμένο Σάββατο.

Ένα πρόβλημα που υπάρχει στη φετινή ΑΕΛ είναι το γκολ. Σε 4 αγώνες σημείωσε 11 τέρματα (με Δόξα, Σαλαμίνα, Άρη, Απόλλων) δηλαδή μ.ό. σχεδόν 3 ανά παιγνίδι και στους υπόλοιπους 6 μόλις 4 δηλαδή μ.ό., ούτε ένα γκολ ανά παιγνίδι. Τα 15 γκολ σε 10 παιγνίδια δεν είναι και ο καλύτερος απολογισμός ενώ, σε σχέση με τις ομάδες της πρώτης 5άδας, οι «κίτρινοι» έχουν τη χαμηλότερη παραγωγικότητα. Υπάρχει μια σχετική... πολυφωνία -5 παίκτες έχουν σημειώσει 11 γκολ- όμως έχει ανάγκη να βρει το γκολ και από άλλους ποδοσφαιριστές και κυρίως τους επιθετικούς. Ο Αρουαμπαρένα έχει σημειώσει τρία γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, όμως ο άλλος επιθετικός, ο Ουέλιγκτον, ακόμη δεν έχει δει δίκτυα.

Τρεις ποδοσφαιριστές εξακολουθούν να μην έχουν χάσει ούτε λεπτό φέτος στο πρωτάθλημα. Είναι οι Ραφαέλ Ρομό, Βαλεντίνος Σιέλης και Νούριο Φορτούνα που έχουν αγωνιστεί και στα 900 λεπτά στο πρωτάθλημα. Είναι οι τρεις από την 5άδα της άμυνας που αποτελεί το δυνατό σημείο της λεμεσιανής ομάδας. Ακολουθεί με 870 λεπτά ο Μέσκα, ενώ την 5άδα συμπληρώνει ο Σοάρες με 854 λεπτά. Συμμετοχή και στα 10 παιγνίδια της ομάδας πέραν αυτών έχουν και οι Σαβανέ (9 βασικός) Ουέλιγκτον (6 βασικός).

Keywords
Τυχαία Θέματα