ΑΕΛ: Ο survivor Μάριος Νικολάου

Εδώ και μια πενταετία ο αρχηγός αποτελεί τη σταθερή αξία του συλλόγου της Λεμεσού στη θέση του αμυντικού μέσου.

Η χθεσινή συμφωνία της ΑΕΛ για την πρόωρη λύση συμβολαίου με τον Ντιαλό Γκουιντιλεγέ ήταν απλώς ακόμη ένας κρίκος στη μακρά αλυσίδα. Από το καλοκαίρι του 2010 ο μοναδικός παίκτης της ομάδας που έχει «επιβιώσει» μέχρι σήμερα (γενικά στο ρόστερ, αλλά και ειδικά στην

ενδεκάδα και δη) στη θέση του αμυντικού μέσου είναι ο Μάριος Νικολάου.

Στη διάρκεια αυτής της πενταετίας ο αρχηγός της ομάδας είδε να… παρελαύνουν από το πλευρό του μια πλειάδα παικτών: Κέρκεζ (2010/11), Ντεντέ, Σίλας (2011/12), Άντο (2012/13), Σατσέτι, Γκέντσεφ (2013/14), Γκουιντιλεγέ (2014/15). Ουδείς τους κατάφερε να στεριώσει στο σύλλογο της Λεμεσού τόσο όσο ο 32χρονος άσος.

Για την ερχόμενη χρονιά η ΑΕΛ έχει αποκτήσει για τη συγκεκριμένη θέση ήδη δύο παίκτες (Σοάρες, Θεοδώρου), θεωρείται όμως απίθανο -ιδίως μετά την αποδέσμευση του Γκουιντιλεγέ- να μην προχωρήσει σε άλλη προσθήκη και να εκκινήσει το πρωτάθλημα έχοντας ως πρώτες εναλλακτικές γι’ αυτό το νευραλγικό πόστο τον 21χρονο νεοφερμένο από τον Άρη ή τον Μπερτράν Ρομπέρ, ο οποίος με βάσει τις μέχρι στιγμής κινήσεις λογίζεται ως βασικός αριστερός μπακ.

Ο βαθμός ανταγωνιστικότητας της ΑΕΛ την ερχόμενη περίοδο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την απόκτηση ακόμη ενός κόφτη εφάμιλλης αξίας με τους Νικολάου και Σοάρες, προκειμένου να μην υπάρχει υπερβολική απώλεια ποιότητας σε περίπτωση τιμωρίας ή τραυματισμού κάποιου εκ των δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα