ΑΕΛ: Νέο πλάνο για μια νέα αρχή

Το πλάνο με το οποίο θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ άρχισε να δουλεύει ο Χριστάκης Χριστοφόρου μαζί με τους ποδοσφαιριστές του. Οι αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας είναι δεδομένες, όχι όμως λόγω της ήττας αλλά γιατί είναι αναγκαίες. Αϊρόσα και Σιέλης θα δουν τον αγώνα από την κερκίδα, λόγω τραυματισμού ο πρώτος και τιμωρίας ο δεύτερος, ενώ οι Αρούα και Νιάνγκ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην πρεμιέρα αφού δεν είχαν φθάσει τα χαρτιά τους στην Κύπρο.

Οι δύο Αφρικανοί έχουν σημαντικές πιθανότητες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα, αφού αποκτήθηκαν για βασικοί και το μόνο ζητούμενο είναι η ετοιμότητά τους, κάτι που γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ο κ. Χριστοφόρου.

Για το κέντρο της άμυνας ο προπονητής της ΑΕΛ επεξεργάζεται 2-3 ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να αγωνιστεί ο Ζοάο Πάολο Αντράντε. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είναι πανέτοιμος και είναι πιθανόν να ξεκινήσει, αν και το αρχικό πλάνο ήταν να αγωνιστεί μετά τη διακοπή. Το δεύτερο είναι να μετατοπιστεί στην άμυνα ο Σουάρες. Ο έμπειρος μέσος έχει παίξει ξανά στο κέντρο της άμυνας και σε περίπτωση που δεν είναι έτοιμος ο Αντράντε αποτελεί μια βασική επιλογή για τον προπονητή του. Το τρίτο είναι να παίξει κάποιος από τους νεαρούς, Κυριάκου ή Ζιούλης, αν και ο δεύτερος ακόμα δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής αφού δεν ήρθε το πιστοποιητικό μετεγγραφής του από την Ελλάδα.

Ο Αρούα είναι πολύ πιθανόν να βρεθεί στο αρχικό σχήμα σαν αμυντικός μέσος, ενώ την άλλη θέση διεκδικούν ο Οχενέ και οι Ελευθερίου, Σουάρες, αν δεν αγωνισθούν ο πρώτος στο δεξιό άκρο της άμυνας και ο δεύτερος σαν στόπερ δίπλα από τον Σαμπού. Ο Αφρικανός είναι σε καλό βαθμό ετοιμότητας όμως ο κ. Χριστοφόρου είναι αυτός που θα αποφασίσει αν θα τον ρίξει στη μάχη από την αρχή ή όχι.
Όσον αφορά την επίθεση αν ο Νιάγκ κριθεί έτοιμος τότε θα πάρει τη θέση στην κορυφή, με τον Φέλτσερ να μετακινείται στο φτερό και έναν εκ των Μέσκα ή Σαρδινέιρο να μένει εκτός. Αν ο Σενεγαλέζος φορ δεν κριθεί έτοιμος για το αρχικό σχήμα, η μόνη λύση είναι ο Γιάννης Μαύρου. Λογικά αν ο Νιάνγκ δεν ξεκινήσει τότε ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα διατηρήσει την ίδια τριάδα μπροστά, με τους δύο πρώτους επίσημους αγώνες που έδωσε η ομάδα του. Το σίγουρο είναι πως όποιοι κι αν επιλεγούν θα προσπαθήσουν να πετύχουν το γρήγορο γκολ, που σε αγώνες σαν αυτόν της Κυριακής είναι «κλειδί» για τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα