Καραδοκούν κλέφτες και διαρρήκτες

Δυο νέες υποθέσεις σημειώθηκαν την Τρίτη σε κατοικίες στη Λάρνακα και Αγ. Νάπα
Υπολογιστές, tablet, μεγάλα χρηματικά ποσά και διάφορα έγγραφα είναι κάποια από τα κλεμμένα αντικείμενα στις δυο υποθέσεις. Το πρόβλημα των διαρρήξεων όλο και αυξάνεται αυτήν την περίοδο και η Αστυνομία προβάλλει μέτρα πρόληψης

Δυο υποθέσεις για διαρρήξεις και κλοπές καταγγέλθηκαν την Τρίτη στην Αστυνομία. Η μια υπόθεση σημειώθηκε σε ενοικιασμένη έπαυλη από Ρωσίδα

τουρίστρια στη Λάρνακα και η άλλη σε ενοικιασμένη κατοικία ενός Ρουμάνου υπάλληλου ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα. Ως γνωστόν, η αύξηση των διαρρήξεων τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί πονοκέφαλο για την Αστυνομία, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει για πρόληψη αυτού του είδους εγκλήματος. Παράλληλα, οι πολίτες αγνοούν τις υποδείξεις της Αστυνομίας, να μην κάνουν φανερή την απουσία τους από το σπίτι τους, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν περαιτέρω το έργο της.

Διάρρηξη κατοικίας στη Λάρνακα
Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη μία το μεσημέρι της Τρίτης καταγγέλθηκε από 36χρονη Ρωσίδα που βρίσκεται για διακοπές στην Κύπρο, ότι μεταξύ των ωρών 09.00 - 11.00 το πρωί, άγνωστος ή άγνωστοι διέρρηξαν το σπίτι όπου διαμένει στον δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την καταγγελία, οι άγνωστοι έκλεψαν από την οικία έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή αξίας 700 ευρώ, ένα tablet αξίας 500 ευρώ, μία τσάντα αξίας 50 ευρώ, εντός της οποίας υπήρχε το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ και πέντε μπουκάλες ουίσκι, αξίας 50 ευρώ. Από την οικία κλάπηκαν επίσης διάφορα έγγραφα, μεταξύ των οποίων και μία ρωσική άδεια οδηγού.

Συνολικά τα κλαπέντα ανέρχονται στο ποσό των 2.550 ευρώ και δεν καλύπτονται από ασφάλεια. Στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και από έρευνες που διενήργησαν, διαπίστωσαν ότι ο άγνωστος ή οι άγνωστοι μπήκαν στην οικία παραβιάζοντας με αιχμηρό αντικείμενο την κύρια είσοδο. Στην οικία υπάρχουν εγκατεστημένα κλειστό σύστημα συναγερμού και κλειστό σύστημα παρακολούθησης, τα οποία ωστόσο δεν ήταν σε λειτουργία. Η υπόθεση εξετάζεται, μέχρι να βρεθούν περισσότερα στοιχεία για τον ή τους διαρρήκτες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Αγγελίδης.

Σύλληψη δυο νεαρών στην Αγ. Νάπα για διαρρήξεις και κλοπές
Άλλη μια υπόθεση σημειώθηκε και στην Αγία Νάπα, όπου δύο νεαροί ηλικίας 21 και 22 χρονών, από τη Νιγηρία, συνελήφθησαν χθες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 02.30 την Τρίτη τα ξημερώματα, 28χρονος από τη Ρουμανία, υπάλληλος ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, επέστρεψε στο δωμάτιο όπου διαμένει και εντόπισε σ’ αυτό ένα άγνωστο πρόσωπο. Ο 28χρονος αφού περιόρισε τον άγνωστο κάλεσε την Αστυνομία. Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντόπισαν τους δύο άντρες και από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο άγνωστος είναι νεαρός 22 χρονών, από τη Νιγηρία, κάτοικος Αγίας Νάπας. Υποβλήθηκε σε σωματικό έλεγχο και στην κατοχή του εντοπίστηκε περιουσία για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις. Ο νεαρός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση.

Η Αστυνομία, κατόπιν γραπτής συγκατάθεσής του και στην παρουσία του, διενήργησε έρευνα στο διαμέρισμά του στην Αγία Νάπα, όπου εντοπίστηκαν αριθμός κοσμημάτων, ρολογιών χεριού, διάφορα αρώματα και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα, tablets, φωτογραφικές μηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο 22χρονος δεν έδωσε στην Αστυνομία ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς την προέλευση των αντικειμένων, τα οποία κατασχέθηκαν από την Αστυνομία ως τεκμήρια. Ανακρινόμενος ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι μέρος των ανευρεθέντων είναι προϊόν διαρρήξεων και κλοπών, που διέπραξε ο ίδιος μαζί με τον 21χρονο συγκάτοικό του επίσης από τη Νιγηρία. Ο νεαρός προέβη σε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία και υπέδειξε διάφορα τουριστικά καταλύματα στην Αγία Νάπα, απ' όπου έγιναν διαρρήξεις και κλοπές, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι πρόσφατα.

Ο 21χρονος εντοπίστηκε χθες γύρω στις έξι το πρωί έξω από το διαμέρισμά του και σε σωματική έρευνα που του έγινε εντοπίστηκε περιουσία, για την οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή της. Ο νεαρός συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το πρόβλημα των διαρρήξεων δεν τελειώνει
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι το θέμα των διαρρήξεων υφίσταται, δεν τελειώνει και η Αστυνομία καταβάλλει έντονες προσπάθειες για την πρόληψη των αδικημάτων, επειδή το πρόβλημα των παραβιάσεων συμβαίνει καθ' όλην τη διάρκεια του χρόνου. Απλώς την καλοκαιρινή περίοδο συμβαίνει συχνότερα και καθίσταται εντονότερο το πρόβλημα, έτσι η Αστυνομία επισημαίνει τα προληπτικά μέτρα που ήδη λαμβάνονται για την πρόληψη αυτού του είδους εγκλήματος. Επίσης, ο κ. Αγγελίδης προτείνει σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών προς ενοικίαση όπως εγκαταστήσουν Συστήματα Ασφαλείας για να αποφεύγονται τέτοια περιστατικά, λόγω του φόβου που δημιουργείται στους διαρρήκτες. Τέλος, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι το πρόβλημα των διαρρήξεων σε σπίτια και σε καταστήματα υπάρχει και θα υπάρχει πάντοτε, αλλά η Αστυνομία προσπαθεί πάντα, μαζί με τους ιδιοκτήτες, να λαμβάνει προληπτικά μέτρα καλύτερης προστασίας προς αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα