ΑΕΛ: Δοκιμάζει ετοιμότητα και πλάνο Σούπερ Καπ

Το πιο δυνατό φιλικό παιγνίδι δίνει σήμερα (19:00) η ΑΕΛ στη Σόφια αντιμετωπίζοντας τη Σλάβια.

Η ομάδα της Βουλγαρίας ξεκίνησε το πρωτάθλημα της χώρας της με δύο νίκες και μία ήττα και αναμένεται να αποτελέσει έναν καλό αντίπαλο για τη λεμεσιανή ομάδα. Άλλωστε για την ΑΕΛ ο σημερινός αγώνας θα αποτελέσει και την τελευταία της πρόβα εν όψει του αγώνα για το Σούπερ Καπ την ερχόμενη Τετάρτη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ,

αφού δεν υπάρχει άλλο προγραμματισμένο φιλικό μέχρι τότε. Αναμένεται ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα δοκιμάσει τα πλάνα του όσον αφορά την 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Φυσικά, επειδή ο σημερινός αγώνας εντάσσεται στα πλαίσια της προετοιμασίας των «κιτρίνων», θα πάρουν χρόνο όλοι οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές, με τη διαφορά ότι οι βασικοί θα παίξουν περισσότερα λεπτά. Άλλωστε γι' αυτό και το περασμένο Σάββατο, στον αγώνα με τη Λοκομοτίβ, ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας έδωσε περισσότερο χρόνο στους αναπληρωματικούς με τους οποίους ξεκίνησε τον αγώνα, έτσι ώστε όλοι οι ποδοσφαιριστές του πάνω-κάτω να έχουν τα ίδια λεπτά στα πόδια τους. Δεν αποκλείεται πάντως ο σημερινός αγώνας ν' αποτελέσει και την τελική πρόβα για τον Γκανέζο αμυντικό μέσο Μπρους, ο οποίος βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στη Βουλγαρία και περνά από το μικροσκόπιο του κ. Χριστοφόρου.

Αν κλείσει θετικά και του Μπρους, τότε όλη η μετεγγραφική προσοχή του κ. Χριστοφόρου θα πέσει στον επιθετικό και στον αντι-Μπεμπέ. Παρά το ότι αρχικά είχε λεχθεί πως η ΑΕΛ δεν θα προχωρούσε σε μετεγγραφή για να αντικαταστήσει τον Βραζιλιάνο, φαίνεται ότι ο προπονητής της ομάδας διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι η ΑΕΛ δεν μπορεί να στηριχθεί σε όλο το πρωτάθλημα στους ταλαντούχους μεν, νεαρούς δε Φράγκου και Οχενέ για τη νευραλγική αυτή θέση. Γι' αυτό και ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή που να έχει την ικανότητα να δημιουργήσει παιγνίδι αλλά και να μπορεί να αγωνισθεί και ως 8άρι, δηλαδή είτε δίπλα από τον αμυντικό μέσο, σε σχήμα με δύο κόφτες, είτε δίπλα από τον οργανωτή σε σχήμα με δύο 10άρια.

Ο Αντράντε
Στην τελική ευθεία της αποθεραπείας του μπήκε ο Ζοάο Πάολο Αντράντε. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός, λογικά, ούτε σήμερα θα πάρει χρόνο συμμετοχής, αφού ακόμα δεν είναι 100% έτοιμος και για την ώρα είναι αμφίβολο αν θα προλάβει να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του για τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ανόρθωση. Αν ο Αντράντε δεν πάρει χρόνο συμμετοχής στα πρώτα δύο παιγνίδια πρωταθλήματος, τότε κατά τη διακοπή του Σεπτεμβρίου θα διευθετηθεί φιλικό παιγνίδι για να αγωνιστεί, έτσι ώστε να είναι πανέτοιμος για το ντεμπούτο του, κόντρα στην παλιά του ομάδα τον Απόλλωνα, με την επανέναρξη του μαραθωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα