ΑΕΛ: Δεύτερο και πιο σημαντικό τεστ

Κόντρα στη Λοκομοτίβ ο Χριστοφόρου θα κάνει νέες δοκιμές και θα βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της προετοιμασίας.

Νέο φιλικό παιγνίδι δίνει σήμερα η ΑΕΛ , αντιμετωπίζοντας στη Σόφια στις 19:00 τη Λοκομοτίβ. Είναι το δεύτερο τεστ για τους «κίτρινους» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους και αναμένεται ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα βγάλει νέα χρήσιμα συμπεράσματα

για το πώς κυλά η προετοιμασία και σε ποιον βαθμό αφομοιώνουν οι παίκτες του αυτά που τους ζητά. Στο σημερινό παιγνίδι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο νεαρός Έλληνας κεντρικός αμυντικός Άγγελος Ζιούλης, ο οποίος βρίσκεται από την Τετάρτη στο Τσάρσκο Τσέλο και περνά από το μικροσκόπιο του Κύπριου τεχνικού.

Με δεδομένο ότι η μέρα που η ΑΕΛ θα δώσει τον πρώτο επίσημο της αγώνα πλησιάζει (σε 11 ημέρες θα αναμετρηθεί με τον ΑΠΟΕΛ για το Σούπερ Καπ) λογικά η ετοιμότητα της ομάδας θα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ο κ. Χριστοφόρου θα θέλει η ομάδα του να βρεθεί σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας με την έναρξη των υποχρεώσεών της, αφού στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος την περιμένουν δύσκολες αναμετρήσεις. Σιγά-σιγά θ' αρχίσει να μοντάρει και την 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, αν και ήδη άρχισε να διαφαίνεται αυτό.

Με δεδομένο ότι ο Αντράντε ακόμα είναι ανέτοιμος, ο Σιέλης θα πάρει θέση δίπλα στον Σαμπού στο κέντρο της άμυνας, ενώ οι Αϊρόσα και Ρομπέρ θα βρίσκονται στα άκρα. Στη μεσαία γραμμή, για την ώρα, οι Σουάρες, Νικολάου και Οχενέ δείχνουν να έχουν προβάδισμα, ενώ στην επίθεση ο κ. Χριστοφόρου καταλήγει σε Σαρδινέιρο, Φέλτσερ για τα άκρα και έναν εκ των Ταγκπατζούμι ή Μέσκα για την κορυφή. Με αυτούς ξεκίνησε στο φιλικό της Πέμπτης ενώ πάνω κάτω αυτοί έπαιξαν και στο τελευταίο φιλικό με την Καρμιώτισσα στην Κύπρο. Τότε δοκιμάστηκε ο Μαύρου στην επίθεση και ο Ελευθερίου αντί του Αϊρόσα που είχε μείνει εκτός για να προφυλαχθεί. Σε γενικές γραμμές αυτοί ξεκίνησαν και με την Πάφο (με Φράγκου αντί Νικολάου).

Ουσιαστικά καθαρή εικόνα για τις τελικές σκέψεις του κ. Χριστοφόρου, όσον αφορά τον αγώνα του Σούπερ Καπ, μάλλον θα έχουμε στο τελευταίο φιλικό επί βουλγαρικού εδάφους την ερχόμενη Τετάρτη, αφού ο αγώνας με τη Σλάβια αποτελεί και την τελική πρόβα για τη λεμεσιανή ομάδα, μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα