ΑΕΛ: «Χρυσό» γκολ, «χρυσή» πρόκριση

Η ΑΕΛ πήρε μια μεγάλη πρόκριση κόντρα στον Ερμή με γκολ του Ταγκμπατζούμι στην τελευταία φάση του αγώνα. Από το σύνολο των δυο παιχνιδιών η ομάδα της Λεμεσού πήρε άξια την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από τον Ερμή, απειλήθηκε πολύ λίγες φορές και στο τέλος πήρε αυτό που άξιζε έστω και με αυτό τον δραματικό τρόπου που ήρθε.Φάνηκε άτυχη στην φάση της ισοφάρισης καθώς η μπάλα βρέθηκε στην πορεία του Μεντί, στη συνέχεια

χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε στα δίκτυα του Φεγκρούς. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν παράτησε τον αγώνα και αυτό φάνηκε από το γκολ του Μάρκο Ταγκμπατζούμι στην τελευταία φάση.Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου με σωστή τακτική, κράτησε ψηλά τον Ερμή και είχε τον έλεγχο του αγώνα σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Με την πάροδο του χρόνου και με το 0-0 να παραμένει ο Κύπριος τεχνικός έδωσε οδηγίες να κρατά περισσότερη μπάλα η ομάδα του έτσι ώστε να μην δώσει το δικαίωμα στον Ερμή να ισοφαρίσει. Μια άτυχη στιγμή όμως την έφερε πίσω στο σκορ. Κάπου εκεί όμως ανέλαβε δράση ό Μάρκο που στην τελευταία φάση έδωσε στην ΑΕΛ αυτό που έπρεπε να πάρει.

Η ΑΕΛ βρίσκεται στα ημιτελικά, ωστόσο η πρόκριση μπορεί αν αποδειχθεί πύρρειος. Για τον απλούστατο λόγο ότι οι Νικολάου, Σακέτι, Ταγκμπατζούμι και Σιέλης δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο ημιτελικό, πράγμα που σημαίνει ότι η ΑΕΛ θα παρουσιαστεί αποδυναμωμένη. Συν τον τραυματισμό του Καλό που πέρασε αναγκαστικά εκτός οι γαλαζοκίτρινοι θα έχουν σημαντικές απουσίες, ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει γιατί η ΑΕΛ πανηγύρισε μια πρόκριση που ήθελε πολύ.Μια πρόκριση που μπορεί να χαρακτηριστεί χρυσή για την ΑΕΛ που μένει στην διεκδίκηση του κυπέλλου, με την οποία μπορεί να σώσει την φετινή χρονιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα