ΑΕΛ: Αυτή η διαιτησία δεν χωνεύεται με τίποτα

Με τίποτα δεν χωνεύεται στην ΑΕΛ η διαιτησία του Χρήστου Νικολαΐδη, που την οδήγησε με το έτσι θέλω στην ήττα απέναντι στη Δόξα. Το καθαρό πέναλτι υπέρ του Νιάγκ στο 83’, που μετέτρεψε ο διαιτητής σε επιθετικό φάουλ και το πέναλτι υπέρ της Δόξας ένα λεπτό μετά, που αμφισβητήθηκε έντονα από τη λεμεσιανή ομάδα (αφού ο φακός πιάνει τον παίκτη της Δόξας να πέφτει πριν ακόμα έρθει σε επαφή με τον Αντράντε) έχουν εξοργίσει τους πάντες στην ΑΕΛ. Τα συναισθήματα

είναι έντονα και ο κόσμος πιέζει τη διοίκηση να αντιδράσει για να μην επαναληφθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά.
Στην ΑΕΛ νιώθουν ότι ο κ. Νικολαΐδης αλλοίωσε το αποτέλεσμα του προχθεσινού αγώνα, αφού οι δύο φάσεις στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο 1-1 θα μπορούσαν κάλλιστα να έδιναν το τρίποντο στην ομάδα της Λεμεσού. Αντ' αυτού, την οδήγησαν σε μια ακόμα ήττα, την 6η στο πρωτάθλημα, που αφήνει καθηλωμένη την ΑΕΛ στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα η επίσημη ΑΕΛ να τοποθετηθεί με ανακοίνωσή της σχετικά με τα όσα έγιναν προχθές.

Σε τρία μέρη
Στο αγωνιστικό, το προχθεσινό παιγνίδι χωρίζεται σε τρία μέρη. Το πρώτο είναι το α’ ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΛ ήταν κακή. Χαρακτηριστικά ο Μάκης Χάβος τόνισε γι' αυτό το διάστημα: «Στο πρώτο ημίχρονο ήρθαμε βόλτα στη Λευκωσία». Το δεύτερο μέρος είναι το β' ημίχρονο, στο οποίο η λεμεσιανή ομάδα ήταν σαφέστατα βελτιωμένη, έφθασε στην ισοφάριση με το 4° φετινό τέρμα του Σαρδινέρο (πέρυσι ο Ισπανός έβαλε 2 σε 26 αγώνες) και έδειχνε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Το τρίτο μέρος είναι από το 72 και μετά. Εκεί άρχισαν τα λάθη. Πρώτα ο Τζον Αρουά με ένα αψυχολόγητο φάουλ άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, κόβοντας την ορμή και τον ρυθμό που είχε, και στη συνέχεια ακολούθησαν τα διαιτητικά λάθη που έκριναν το αποτέλεσμα.

Γάντι η διακοπή
Σίγουρα η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται ως μάννα εξ ουρανού για τη λεμεσιανή ομάδα. Ο Μάκης Χάβος θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του σε θέματα τακτικής. Οι «κίτρινοι» δείχνουν απίστευτα αδούλευτοι στον τομέα αυτόν και ο Έλληνας τεχνικός έχει πολλή δουλειά μπροστά του. Ξέρει ότι με αυτό το υλικό θα πρέπει να πορευτεί μέχρι τον Ιανουάριο, γι' αυτό θα πρέπει να πάρει όσα περισσότερα μπορεί από τους παίκτες του. Επίσης, η διακοπή θα δώσει την ευκαιρία στους παίκτες της ΑΕΛ να ηρεμήσουν και να καθαρίσουν το μυαλό τους από τα όσα έγιναν στο Μακάρειο. Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας θα προσπαθήσει να ανεβάσει ξανά την ψυχολογία των παικτών του, η οποία και πάλι δέχθηκε ένα γερό πλήγμα με τα όσα έγιναν στη Λευκωσία.
Λογικά, μέχρι τον αγώνα με τη Σαλαμίνα θα γεμίσει η ομάδα. Ο Σιέλης αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά από δίμηνη απουσία, όπως και ο Σέμα. Ο Μέσκα δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους», ενώ θα απουσιάσει ο Αρουά. Η επιστροφή του Σαμπού (πήρε λίγα λεπτά προχθές στη Λευκωσία) όπως και του Σιέλη θα απελευθερώσει τον Σουάρε,ς που θα επιστρέψει ξανά στη φυσική του θέση στη μεσαία γραμμή. Από τους παίκτες που κιτρινίστηκαν στη Λευκωσία δεν συμπλήρωσε κάποιος απαγορευτικό αριθμό καρτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα