ΑΕΚ: Ουσία και επίπεδο

Όλα τα έχει η φετινή ΑΕΚ και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας.

Το αντίθετο, μάλιστα, αφού σε όλα τα πόστα τα πάντα δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένο ρολόι και αυτό επιβεβαιώνεται και στους αγωνιστικούς χώρους. Το γεγονός αυτό βοήθησε πολύ την πορεία της ομάδας μέχρι να πετύχει τους αρχικούς της στόχους. Οι βάσεις για καλύτερη συνέχεια, για πιο μεγάλους στόχους και αλλαγή επιπέδου, έχουν μπει και είναι πολύ γερές. Στα

επόμενα εννέα ντέρμπι αυτό που θα χρειαστεί να έχει περισσότερο στο παιχνίδι της η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν, είναι η ουσία.

Οι «κιτρινοπράσινοι» βελτιώθηκαν πολύ στα τελειώματα των φάσεων και η αποτελεσματικότητα πλησίασε το άριστο. Τα 43 τέρματα άλλωστε και το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι μέχρι στιγμής η δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή πίσω από τον Απόλλωνα που έχει 49, μιλάνε από μόνα τους. Άλλο η αποτελεσματικότητα όμως και άλλο η ουσία. Αν καταφέρει μια ομάδα και έχει λίγο από τα δύο, τότε δύσκολα μπορεί να χάσει. Στα τελευταία παιχνίδια η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν ήταν αποτελεσματικότατη και στο τελευταίο με την Ομόνοια χωρίς να είναι καλύτερη, πήρε μια πολύτιμη νίκη. Σκόραραν, ένας επιθετικός και ένας αμυντικός. Ο πλουραλισμός στο σκοράρισμα είναι επίσης ένα στοιχείο που βοήθησε πολύ την ομάδα της Λάρνακας, αν και στην αρχή δυσκολεύτηκαν να βρουν δίκτυα παίκτες κλειδιά. Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη και η τεχνική ηγεσία έβρισκε τον τρόπο να διορθώνει τα λάθη που γίνονταν και το πιο σημαντικό να μην τα επαναλαμβάνει. Όλα αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι η ομάδα της Λάρνακας άρχισε να ανεβαίνει επίπεδο. Αυτό άρχισε να το διαπιστώνει, έστω και καθυστερημένα, ο κόσμος της ΑΕΚ, τον οποίο η ομάδα χρειάζεται πάντα στο πλευρό της. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Ομόνοια ο κόσμος βοήθησε πάρα πολύ την προσπάθεια των παικτών, οι οποίοι παραδέχθηκαν σε δηλώσεις τους μετά τον αγώνα ότι χωρίς τη στήριξη του κόσμου δεν θα τα κατάφερναν.

Χωρίς τον ΤομάςΟ Χουάν Τομάς για πρώτη φορά φέτος θα παρακολουθήσει αγώνα της ομάδας του από τις εξέδρες και αυτό προβληματίζει πολύ τον Τόμας Κρίστιανσεν. Όσο μεγάλο και ποιοτικό ρόστερ και να έχει η ομάδα της Λάρνακας, αυτός ο παίκτης δύσκολα αναπληρώνεται. Ο Δανός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει στη θέση του τον Μπόλιεβιτς ή θα παίξει με 4-4-2 και θα παίξει με Κολαούτι και Μυτίδη στην επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα