ΑΕΚ Ο ασταμάτητος Βάντερ την οδηγεί

ΔΟΞΑ 18΄ΛόποΑΕΚ 430΄Βάντερ, 57΄, 75΄Μυτίδης, 87΄Κολαούτι

Ο βραχύσωμος ακραίος συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις. Πέτυχε την ισοφάριση και ακολούθως σέρβιρε δύο γκολ στον Μυτίδη για τη νίκη της ΑΕΚ επί της Δόξας.Δυσκολεύτηκε μεν για μεγάλο διάστημα η ΑΕΚ, αλλά το διπλό μέσα στο Μακάρειο είχε πολλαπλή σημασία. Οι Λαρνακείς εκμεταλλεύτηκαν τις απώλειες Ανόρθωσης και Ομόνοιας

και μπαίνουν με τα καλύτερα δεδομένα στα πλέι-οφ, εκεί όπου θα διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ήταν ένα από τα παιχνίδια όπου μένει η ουσία, το μεγάλο σκορ και φυσικά η ολική ανατροπή. Η ΑΕΚ δέχτηκε ψυχρολουσία από δικό της λάθος νωρίς-νωρίς και δυσκολεύτηκε παρά τη διάθεσή της να διασπάσει την άμυνα της Δόξας. Είχε όμως τον Βάντερ. Ο οποίος την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης και σέρβιρε τα δύο γκολ στον Μυτίδη. Αμέσως μετά το 2-1 έμεινε και με παίκτη παραπάνω και εύκολα έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της.Λάθος και 1-0Πριν καλά-καλά ζεσταθούν οι δύο ομάδες, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν. Ο Ορτίθ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον Τόνιο, αλλά η κακή πάσα έβγαλε μόνο τον Λόπο που πλάσαρε και άνοιξε το σκορ. Ο σκόρερ πάντως δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ, αφού μερικά λεπτά μετά ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε. Το γκολ είχε σαφή επιρροή στο παιχνίδι και στην απόδοση των ομάδων. Η ΑΕΚ, που σαφώς αιφνιδιάστηκε, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η όποια πίεση έβαλε προς την άμυνα της Δόξας δεν απέφερε κάτι δραστικό και επικίνδυνο και φτάνοντας στο μισάωρο, η Δόξα δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμά της.Δράση ο ΒάντερΜόνο που κάπου εκεί λειτούργησε η ταχύτητα και η εξυπνάδα του Βάντερ. Ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ στο τελευταίο διάστημα κινήθηκε στο όριο του οφσάιντ (ήταν καλυμμένος), έφυγε πίσω από την άμυνα και νίκησε τον Χατζηφραγκίσκου. Το γκολ επέφερε ηρεμία στους Λαρνακείς, αλλά πέρα από τα πιο σταθερά πατήματα στο γήπεδο, δεν έγιναν φάσεις. Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη. Ναι μεν δεν έφτιαχνε φάσεις, αλλά είχε πλήρη υπεροχή και η πίεσή της ήταν εντονότερη.

Η επιμονή της επιβραβεύτηκε νωρίς. Ο Βάντερ για άλλη μία φορά έδρασε, βγάζοντας τη συρτή μπαλιά στον Μυτίδη που σκόραρε με προβολή. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν περισσότερο έξι λεπτά μετά, αφού πέρα από το προβάδισμα στο σκορ, η ΑΕΚ πήρε και αριθμητικό πλεονέκτημα, με την αποβολή (2η κίτρινη του Βάντερ). Το 3-1 ήταν καρμπόν του δεύτερου. Βάντερ ο δημιουργός, Μυτίδης ο σκόρερ. Ο Κολαούτι έβαλε στα τελευταία λεπτά το κερασάκι στην τούρτα.Τα γκολ8΄Λάθος του Ορτίθ, ο Λόμπο φεύγει μόνος και ανοίγει το σκορ.30΄ Ο Βάντερ φεύγει στην πλάτη της άμυνας και πλασάρει εύστοχα.57΄ Από πλάγια ο Βάντερ στέλνει την μπαλιά και με προβολή ο Μυτίδης δίνει προβάδισμα στην ΑΕΚ.75΄ Το 3-1 πάλι με Μυτίδη, μετά από μπαλιά (πάλι) του Βάντερ.87΄Μετά από φάση διαρκείας ο Κολαούτι κάνει το 4-1.ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣΤόμας Κρίστιανσεν: «Είχαμε δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πίεση που άσκησε η Δόξα. Δεν διαχειριστήκαμε καλά αυτή την πίεση, ίσως κάναμε το χειρότερό μας ημίχρονο μέχρι τώρα. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι πρέπει να δώσουν περισσότερα για να πάρουμε τη νίκη κι αυτό κάναμε. Είμαι ευχαριστημένος από την παρουσία του Νέστορα Μυτίδη και τα δύο γκολ που πέτυχε. Μετά την κόκκινη κάρτα τα πράγματα ήταν ευκολότερα για μας».Γιώργος Κωστή: «Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως το σχεδιάσαμε, πετύχαμε ένα γκολ και η παρουσία μας ήταν πολύ καλή. Είχαμε τον τραυματισμό του Λόπο και την αντικατάστασή του από έναν 17χρονο. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο, όμως η κόκκινη κάρτα ήταν τελικά το σημείο που έκρινε το παιχνίδι. Θα πρέπει να δούμε εσωτερικά το θέμα με τις κόκκινες».

Keywords
Τυχαία Θέματα