ΕΘΝΙΚΟΣ Λευκός… συμβιβασμός στο «Δασάκι»

Ανύπαρκτος επιθετικά ο Ερμής, δεν σκόραρε στις λίγες ευκαιρίες που βρήκε ο Εθνικός και μοιραία έμειναν στο 0-0ΕΘΝΙΚΟΣ 0ΕΡΜΗΣ 0Χωρίς γκολ και φυσικά χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το χθεσινό παιχνίδι στο «Δασάκι», μεταξύ Εθνικού και Ερμή. Κακό ποιοτικά το παιχνίδι με πολύ λίγες φάσεις σε ολόκληρο το 90λεπτο, σχεδόν όλες για την ομάδα της Άχνας. Το συγκρότημα του Απόστολου Μακρίδη ήταν ελαφρώς καλύτερο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφερε όμως να βρει δίχτυα. Πολύ κακή εμφάνιση

από τον Ερμή, κυρίως επιθετικά, όπου δεν έφτιαξε ξεκάθαρη ευκαιρία για γκολ, και στο τέλος της ημέρας πήρε το καλύτερο που μπορούσε να πάρει από τον αγώνα, τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ομάδα της Αραδίππου έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις απώλειες των Ομόνοια και Ανόρθωση και να μειώσει τη διαφορά από την 3η θέση. Στην πρεμιέρα της β’ φάσης του πρωταθλήματος ο Ερμής θα υποδεχθεί στο «Αμμόχωστος» (έδρα που θα χρησιμοποιεί μέχρι το τέλος της περιόδου) τον Απόλλωνα. Προηγείται το παιχνίδι με την άλλη ομάδα της Λεμεσού, την ΑΕΛ, την ερχόμενη Τετάρτη, στον επαναληπτικό της ήττας του Ερμή με 1-0 στο «Τσίρειο», για τα προημιτελικά του κυπέλλου.Από την άλλη ο Εθνικός, ο οποίος δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης μέσα στο 2015, με τον ένα βαθμό που πήρε έφτασε τους 22. Το θετικό για την ομάδα της Άχνας είναι πως καμία από τις ομάδες που την ακολουθούν στη βαθμολογία δεν κέρδισε. Στην πρεμιέρα της β’ φάσης ο Εθνικός ξεκινά με τον Οθέλλο στο «Δασάκι». Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα το συγκεκριμένο παιχνίδι κρίνεται σημαντικό, αφού με νίκη η ομάδα της Άχνας θα πάρει μια σημαντική διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα δει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.Καλύτερος ο ΕθνικόςΜέτριο παιχνίδι, χωρίς ρυθμό, πολλά λάθη και δυνατές μονομαχίες έγινε στο πρώτο ημίχρονο. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Εθνικό να είναι η ομάδα που ήταν πιο επικίνδυνη για την αντίπαλη εστία. Πιο σημαντική στιγμή στο πρώτο 45λεπτο ήταν στο 16’, όταν ο Βάλντο ανάγκασε τον Μπογκατίνοφ στην πρώτη απόκρουση της αναμέτρησης. Στο 42’ ο Εθνικός ζήτησε πέναλτι για χέρι, η επαναληπτική προβολή έδειξε όμως ότι η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του αμυντικού του Ερμή.Στον αντίποδα, ο Ερμής ήταν κακός στο πρώτο ημίχρονο. Ανύπαρκτος επιθετικά, δεν δημιούργησε κινδύνους για την εστία του Βαλβέρδ και το μοναδικό θετικό για την ομάδα της Αραδίππου ήταν το μηδέν παθητικό στην άμυνα.Το σκηνικό της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε κατά πολύ. Μέτριο παιχνίδι, χωρίς ρυθμό και με τον Εθνικό να δημιουργεί και να χάνει τις λίγες ευκαιρίες που υπήρξαν. Ούτε στην επανάληψη κατάφερε να βρει τις λύσεις στην επίθεση ο Ερμής, ο οποίος πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τον βαθμό που πήρε.

Keywords
Τυχαία Θέματα