ΑΕΚ: Να είναι ο εαυτός της

Αν η ΑΕΚ παρουσιαστεί στο ντέρμπι της Κυριακής όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια απέναντι στις μεγάλες ομάδες, τότε θα διεκδικήσει τη σπουδαία νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ, όμως, είναι ο ΑΠΟΕΛ και οι «κιτρινοπράσινοι» γνωρίζουν πολύ καλά ποια ομάδα θα φιλοξενήσουν. Γνωρίζουν, επίσης, πολύ καλά και τον εαυτό τους, κι αυτόν θέλουν να έχουν στο σημαντικό ραντεβού με τους «γαλαζοκίτρινους».

Το

αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν θα κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή. Μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για άλλους λόγους, βαθμολογικά, όμως, θα υπάρχουν ακόμη επτά παιχνίδια και το μόνο που θα κερδίσει κάποια από τις δύο ομάδες, αν κερδίσει, είναι μεγάλη δυναμική για τη συνέχεια. Οι παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν θα προσπαθήσουν να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και να είναι ο εαυτός τους. Μόνο έτσι θα αυξήσουν και τις πιθανότητες να πανηγυρίσουν την πιο μεγάλη νίκη, μέχρι την επόμενη, στο φετινό πρωτάθλημα. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους τα δύο πρόσφατα παιχνίδια με τους νταμπλούχους. Το επόμενο δεν έχει καμία σχέση με την ισοπαλία στο ΓΣΖ και τη νίκη με 2-1 στο ΓΣΠ. Διαφορετικά δεδομένα και βαθμολογικά και όσον αφορά τη φόρμα. Ο ΑΠΟΕΛ προέρχεται από έντεκα κατά σειρά νίκες και έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία από αυτήν που είχε τουλάχιστον στο τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στη Λευκωσία. Η τακτική των δύο ομάδων είναι γνωστή και δεν αλλάζει. Είναι οι πιο σταθερές ομάδες στο πρωτάθλημα και δύσκολα αποπροσανατολίζονται. Όλ’ αυτά ο Τόμας Κρίστιανσεν τα παραγνωρίζει και ετοιμάζει το κατάλληλο πλάνο αντιμετώπισης των «γαλαζοκιτρίνων». Και το πιο σωστό, για το συγκεκριμένο ντέρμπι, είναι να καταφέρει να πείσει τους παίκτες του ότι, από αυτούς θα εξαρτηθεί η έκβαση του αγώνα. Σίγουρα ο Δανός τεχνικός μελέτησε, όπως κάνει πάντα, τον τρόπο που αναπτύσσεται ο αντίπαλος και μετέφερε στους παίκτες του αυτά που πρέπει. Ακόμη και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές δεν χρειάζονται και πολλές πληροφορίες σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Λίγο πολύ ξέρουν και αυτοί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ν’ αγωνιστούν και σε τέτοιες περιπτώσεις θεωρείται και πιο εύκολο το έργο τους. Όσον αφορά το αγωνιστικό πλάνο του προπονητή τους και τη δεδομένη συγκέντρωση που πρέπει να έχουν. Τα υπόλοιπα τα έχει ο καθένας στον χαρακτήρα του. Τέτοια παιχνίδια δεν κρίνονται μόνο από λεπτομέρειες, αλλά και από την ψυχολογία που θα έχουν οι ποδοσφαιριστές. Ευθύνη και σε αυτόν τον τομέα αναλαμβάνει ο Τόμας Κρίστιανσεν, ο οποίος βρήκε το κουμπί τού κάθε ποδοσφαιριστή και όλοι παρουσιάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στις δύσκολες αποστολές.
Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα
Αν και συνηθίζει να κάνει κάποιες εκπλήξεις με στόχο να αιφνιδιάζει την αντίπαλη ομάδα, αυτήν τη φορά ο Τόμας Κρίστιανσεν αναμένεται να κατεβάσει την αναμενόμενη ενδεκάδα. Έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, εκτός από τον Μόισοφ, κι αυτό του δίνει τη δυνατότητα να παρατάξει ό,τι καλύτερο στο ντέρμπι κορυφής. Ο Τόνιο θα είναι σίγουρα κάτω από τα δοκάρια, με μοναδικό δίλημμα το ποιον θα χρησιμοποιήσει ως παρτενέρ του Καταλά. Μουρίγιο ή Νίνου. Από ‘κει και πέρα Χαραλάμπους, Ορτίθ. Μπόλιεβιτς, Καταλά, Τομάς, Τέτε, Τρισκόφσκι και Άλβες δύσκολα θα χάσουν τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα