Απόλλων: Πανέτοιμος για νίκη

Πανέτοιμος για νίκη είναι ο Απόλλωνας. Οι «κυανόλευκοι» της Λεμεσού υποδέχονται την Ανόρθωση και μοναδικό μέλημά τους είναι το τρίποντο, το οποίο θα τους διατηρήσει αφενός στην 3η θέση κι αφετέρου θα τους δώσει την ευκαιρία να αποσπαστούν τέσσερεις βαθμούς από τη σημερινή τους αντίπαλο. Για τη λεμεσιανή ομάδα το παιγνίδι στο «Τσίρειο» χαρακτηρίζεται ως πολύ σημαντικό, γιατί με δεύτερη κολλητή νίκη θα ξαναπάρει τα πάνω της και θα μπει στον δύσκολο και καθοριστικό Απρίλιο με την ψυχολογία ανεβασμένη.


Ο Πέδρο Εμάνουελ ζήτησε από τους παίκτες του να τα δώσουν όλα στον σημερινό αγώνα,

να μπουν από την αρχή δυνατά και να προσπαθήσουν να επιβάλουν τον δικό τους τρόπο παιγνιδιού. Προετοίμασε την ομάδα του για ένα δύσκολο παιγνίδι, όμως, τόνισε πολλές φορές στους ποδοσφαιριστές του ότι από τη δική τους απόδοση θα κριθεί ο σημερινός νικητής. Ο Πορτογάλος τεχνικός του Απόλλωνα ούτε που θέλει να ακούει ότι ο αντίπαλός του δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση. Ξέρει πολύ καλά ότι παιγνίδια σαν το σημερινό, αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100% από την αρχή ώς το τέλος, δεν κερδίζονται, γι' αυτό και θέλει να δει την ομάδα του μυαλωμένη, πειθαρχημένη, αποφασιστική και παθιασμένη.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα δεν άνοιξε τα χαρτιά του μέσα στην εβδομάδα όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ομάδα του σήμερα. Είναι πιθανόν να διατηρήσει το 4-4-2 του προηγούμενου αγώνα, όμως, είναι το ίδιο πιθανόν να επαναφέρει και το 4-1-4-1. Ο κ. Εμάνουελ ξέρει ότι η δύναμη του Απόλλωνα είναι η επιθετική του γραμμή και πως ο αντίπαλός του έχει αδυναμίες στην άμυνα. Γι' αυτό, ανεξαρτήτως του σχήματος που θα επιλέξει για τον σημερινό αγώνα, έχει δώσει εντολές για συνεχή πίεση στην αμυντική γραμμή του αντιπάλου, έτσι ώστε αυτός να υποπέσει σε λάθη και να προσπαθήσουν οι ποδοσφαιριστές του να τα εκμεταλλευτούν.
Η πιθανή ενδεκάδα
Όσο για την πιθανή 11άδα, αυτή θα αποτελείται από τον Βάλε στο τέρμα. Δεξιά είναι πιθανόν να επιστρέψει έπειτα από σχεδόν 7 μήνες ο Λόπες, ενώ αριστερά θα είναι ο Ελίζιο. Στο κέντρο της άμυνας σίγουρος είναι ο Φρέιρε, ενώ την άλλη θέση διεκδικεί Μοντέιρο . Αν παίξει με δύο στη μεσαία γραμμή τότε ο ένας θα είναι ο Μακρίδης και ο άλλος ο Ντα Σίλβα. Αν κριθεί ανέτοιμος για να ξεκινήσει, τη θέση του θα πάρει ο Μέζγκα. Αν παίξουν τρεις, τότε μάλλον ο Σακκέτι θα πάρει φανέλα βασικού. Στα φτερά θα είναι οι Παπουλής και Ζοάο Πέδρο. Αν ο Πορτογάλος τελικά παίξει στην άμυνα, τη θέση διεκδικούν οι Μέζγκα και Βασιλείου. Σε σχήμα με δύο επιθετικούς θα παίξουν οι Γκίε και Μάγκλιτσα. Σε διαφορετική περίπτωση ο ένας θα μείνει στον πάγκο.
Στον Απόλλωνα περιμένουν σήμερα ότι η Δυτική θα έχει κόσμο και οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τον 12ο παίκτη τους στο πλευρό τους. Είναι δεδομένο ότι οι οργανωμένοι φίλοι της ομάδας θα είναι κανονικά στη θέση τους ώστε να τη σπρώξουν προς τη νίκη. Το ζητούμενο είναι αν και η πλατιά μάζα των φίλων της ομάδας θα δώσει το «παρών» της σήμερα στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα