ΑΕΚ: Μια τελευταία ευκαιρία

Η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά απέδειξε πόσο μεγάλωσε τα τελευταία δύο χρόνια. Κατάφερε να κερδίσει ένα καθοριστικό ντέρμπι με την Ανόρθωση μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο, ύστερα από 120 λεπτά αγώνα και με τέσσερεις σημαντικές απουσίες.

Τα κέρδισε όλ’ αυτά αντιδρώντας άριστα. Πλήρης έλεγχος του αγώνα και κανένας πανικός, όταν η Ανόρθωση μείωσε σε 2-1. Το τελικό 3-2 έδωσε τους τρεις βαθμούς, διατήρησε την ομάδα της Λάρνακας στο κυνήγι του τίτλου και όχι μόνο. Εκτός από τη νίκη οι «κιτρινοπράσινοι» θα πάνε στο ντέρμπι

τίτλου με τον ΑΠΟΕΛ έχοντας πολύ καλή ψυχολογία. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα πάνε και χωρίς καμιά απουσία, κάτι που επίσης θα βοηθήσει ψυχολογικά τους παίκτες του Τόμας Κρίστιανσεν. Ο αγώνας της Μεγάλης Πέμπτης με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ είναι πλέον η μοναδική διέξοδος για να κατακτήσει έναν τίτλο η ομάδα της Λάρνακας τη φετινή χρονιά. Μετά από τον αποκλεισμό από το κύπελλο, οι «κιτρινοπράσινοι» επικεντρώθηκαν στο πρωτάθλημα και μόνο στο δικό τους παιχνίδι. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε και η διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την κορυφή διατηρήθηκε. Η ΑΕΚ μόνο με νίκη θα ελπίζει στο όνειρο, αν και με ισοπαλία θα παραμένουν μόνο μαθηματικές ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος το έχει ξανακάνει η ΑΕΚ. Κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο ΓΣΠ στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος, όπως και στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Στα κρίσιμα ραντεβού όμως με τον ΑΠΟΕΛ δεν τα κατάφερε. Πέρυσι στον τελικό πρωταθλήματος εξήλθε ισόπαλη 1-1, ενώ φέτος στο ΓΣΖ, επίσης σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι, έχασε με 3-0 από τον ΑΠΟΕΛ. Πολύ διαφορετικά τα δεδομένα για το ντέρμπι της Μεγάλης Πέμπτης. Πολύ περισσότερες οι εμπειρίες της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν αλλά και του ιδίου. Απόφαση και πίστη χρειάζεται, τα υπόλοιπα τα διαθέτει η ομάδα της Λάρνακας. Έχει μάθει ν’ αντιδρά και έχει μάθει να λειτουργεί σωστά στα δύσκολα. Εκεί που χρειάζεται να κάνει το βήμα τίτλου, εκεί είναι που χρειάζεται βελτίωση και στον επόμενό της αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ έχει μια τελευταία ευκαιρία. Μια τελευταία ευκαιρία για ν’ αποδείξει ότι είναι έτοιμη και για κατάκτηση τίτλων.

Όλοι μέσα για το ντέρμπι τίτλου
Όταν απουσιάζουν από την ομάδα και οι τέσσερείς σου βασικοί μέσοι και κερδίζεις χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, τότε με βεβαιότητα μπορεί να πει κάποιος ότι το ρόστερ αυτής της ομάδας είναι κατάλληλο για πρωταθλητισμό. Λαρένα, Λαμπάν, Τομάς και Μπόλιεβιτς είναι διαθέσιμοι και μάλλον θα επιστρέψουν και στην ενδεκάδα. Καταλά και Μόισοφ δεν έχουν κάτι σοβαρό και αντικαταστάθηκαν στον αγώνα με την Ανόρθωση για προληπτικούς λόγους. Μόνο ο Μουρίγιο θα είναι αμφίβολος, αφού προπονήθηκε και χθες ατομικά. Σήμερα δόθηκε ρεπό από τον Τόμας Κρίστιανσεν και αύριο θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. Αύριο επιστρέφει και ο Τόμας Κρίστιανσεν από την Ισπανία, όπου μετέβη για την κηδεία του πεθερού του.

Keywords
Τυχαία Θέματα