ΑΕΚ: Με αυξημένα κίνητρα για τη νίκη

Με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση από την αρχή μέχρι το τέλος του σημερινού αγώνα με τον Ερμή.

Με τον σημερινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Ερμή στο ΓΣΖ ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος. Το γεγονός ότι η ομάδα της Λάρνακας αγωνίζεται χρονολογικά τελευταία και γνωρίζει τ’ αποτελέσματα που προηγήθηκαν, έχει τ’ αρνητικά του, αλλά από την άλλη αυξάνει και τα κίνητρα για τη νίκη. Οι «κιτρινοπράσινοι» με νίκη φτάνουν και πάλι την κορυφή, αυτή τη φορά με νέο συγκάτοικο. Για

πρώτη φορά θα είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος με την Ανόρθωση, η οποία πέρασε νικηφόρα από το «Τάσος Μάρκου» και όχι με τον ΑΠΟΕΛ, που έχασε από τον Απόλλωνα στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Σίγουρα αυτό δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ΑΕΚ το κάθε παιχνίδι, αλλά το ότι θα επηρεάσει κάπως την ψυχολογία των παικτών του Τόμας Κρίστιανσεν, είναι σίγουρο. Ο Δανός τεχνικός το τόνισε, άλλωστε, και στη διάσκεψη Τύπου της Παρασκευής, ότι δεν του αρέσει ν’ αγωνίζεται Δευτέρα.

Το παιχνίδι είναι το έκτο το οποίο θα δώσει στην έδρα της. Θα επιδιώξει την τέταρτη νίκη στο ΓΣΖ και τρίτη κατά σειρά. Εδώ είναι και το κίνητρο των συνεχόμενων νικών που θέλει να επιτείνει η ΑΕΚ, εκμεταλλευόμενη και το εύκολο φαινομενικά πρόγραμμα, αφού ακολουθούν οι εντός έδρας αναμετρήσεις με Πάφο και Δόξα. Εκτός από το κίνητρο της κορυφής και των εντός έδρας κατά σειρά επιτυχιών, οι «κιτρινοπράσινοι» θα αποκτήσουν ακόμη καλύτερη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Με όλ’ αυτά δεν σημαίνει ότι η ομάδα της Λάρνακας δεν θα είναι συγκεντρωμένη ή ότι δεν αντιμετωπίζει τον Ερμή με σοβαρότητα. Όπως κάθε παιχνίδι, έτσι θα το αντιμετωπίσει και αυτό, χωρίς ίχνος υποτίμησης. Τα μηνύματά του ο τεχνικός της ΑΕΚ τα έστειλε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης βδομάδας και, όπως πάντα, μελέτησε και παρακολούθησε τον Ερμή, όπως συνηθίζει να κάνει πριν από κάθε αγώνα. Αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του, είναι να είναι από την αρχή του αγώνα συγκεντρωμένοι και σε καμιά περίπτωση να μην χάσουν την αυτοσυγκέντρωσή τους και να αποφύγουν τα εύκολα ατομικά λάθη.

Αποστολή με Μυτίδη
Τα μοναδικά αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ είναι οι τιμωρημένοι Λαμπάν και Μαρτσίνιακ. Ο Μυτίδης συμμετείχε κανονικά στις τελευταίες προπονήσεις και επιστρέφει μετά από αρκετό καιρό σε αποστολή της ομάδας του. Ο Άλβες θα είναι σίγουρα όμως στην ενδεκάδα, με τον Τόμας Κρίστιανσεν να αντικαθιστά τους τιμωρημένους Μαρτσίνιακ και Λαμπάν με τους Χαραλάμπους και Λαρένα αντίστοιχα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Σχεδόν πάντα ο τεχνικός της ΑΕΚ επιφυλάσσει και μια απρόσμενη κίνηση, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο προπονητή και δεν αποκλείεται αυτό να το δούμε και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα