ΑΕΚ: Και τώρα ΓΣΖ και Ένωση

Ώρα για εντός έδρας παιχνίδι για την ΑΕΚ. Μετά το 3χ3 που έκανε σε «Παφιακό», «Μακάρειο» και «Τσίρειο», η ΑΕΚ θα επιδιώξει την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη κόντρα στην Ένωση το ερχόμενο Σάββατο. Το πρώτο της παιχνίδι στο ΓΣΖ ήταν με τον ΑΠΟΕΛ (2-2).

Είναι σημαντικό για την ΑΕΚ

να εκμεταλλευτεί την έδρα της και το παιχνίδι του Σαββάτου με την Ένωση αποτελεί «κλειδί», διότι διαφορετική είναι η προσέγγιση ενός αγώνα ντέρμπι και ενός αγώνα που έχεις τον τίτλο του φαβορί. Φάνηκε και στον τελευταίο αγώνα με τον Άρη, όπου η ΑΕΚ παρουσιάστηκε κάπως υποτονική και λίγο έλειψε την πάθει. Πριν από το παιχνίδι στο «Τσίρειο», ο Τόμας Κρίστιανσεν τόνισε την ανάγκη οι παίχτες του να αγωνιστούν με το ίδιο κίνητρο και διάθεση που είχαν στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Προφανώς, θα επαναλάβει τα ίδια και ενόψει Ένωσης, έχοντας και ως παράδειγμα τη μέτρια εμφάνιση που είχε ομάδα του απέναντι στον Άρη. Άλλωστε, η Ένωση μέχρι στιγμής έδειξε πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα θα αποτελέσει ένα υπολογίσιμο αντίπαλο για την ΑΕΚ το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΖ.

Βεβαίως, η έννοια της έδρας αποκτά ξεχωριστή σημασία για την εκάστοτε γηπεδούχο ομάδα, όταν έχει και τη μαζική υποστήριξη των οπαδών της. Δεν είναι τυχαίες οι συνεχείς εκκλήσεις διοίκησης, τεχνικής ηγεσίας και παιχτών της ΑΕΚ προς τον κόσμο της Λάρνακας να έρχεται στο ΓΣΖ να στηρίζει την ομάδα.

Από καθαρά αγωνιστικής πλευράς, το πλήρες ρόστερ δίνει την ευχέρεια στον Κρίστιανσεν να ανακατέψει την τράπουλα και η ΑΕΚ να παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με το τελευταίο της παιχνίδι. Ο Μυτίδης είναι πλέον πιο έτοιμος ενώ και ο Λαμπάν μετά την παρθενική του εμφάνιση μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον σημαντική λύση στον άξονα.

Η νίκη επί της Ένωσης το ερχόμενο Σάββατο θα έχει πολλαπλά οφέλη και κυρίως ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης εξόδου που ακολουθεί με την ΑΕΛ στη Λεμεσό, πριν από τη νέα διακοπή λόγω Εθνικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα