ΑΕΚ: Η περιπέτεια του Μαρτσίνιακ

Πώς ο νεοαποκτηθείς άσος των Λαρνακέων βρέθηκε ανήμερα των γενεθλίων του να ξενυχτά στο Κέντρο Προστασίας από τον Εθισμό.

Μετά από τριετή καριέρα στην Κρακοβία (106 συμμετοχές, 2 γκολ) και συνολικά οκτάχρονη επαγγελματική καριέρα στην Πολωνία, ο Άνταμ Μαρτσίνιακ αποφάσισε για πρώτη φορά να ξενιτευτεί, για λογαριασμό της ΑΕΚ, με την οποία έφτασε σε συμφωνία για διετές συμβόλαιο.

Όπως αναφέρουν τα πολωνικά Μ.Μ.Ε., η αποχώρηση του 27χρονου αμυντικού περιπλέκει το σχεδιασμό για τη νέα

χρονιά του προπονητή Γιάτσεκ Ζιλίνσκι, ο οποίος ανέλαβε μεν στα τέλη Μαΐου, αλλά ήθελε πάση θυσία να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μαρτσίνιακ, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει αντάξιος διάδοχός του στην ομάδα.

Μολονότι δηλώνει προτίμηση για τη θέση του αριστερού μπακ, ο νέος άσος της ΑΕΚ είναι ένας αυθεντικός πολυθεσίτης, καθώς μπορεί να καλύψει με άνεση όλα τα πόστα στην άμυνα (είτε με τετράδα, είτε με τριάδα), ενώ στο άρτι ολοκληρωθέν πολωνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκε τόσο ως αριστερός εξτρέμ όσο και ως αμυντικός μέσος.

Ένα από τα περιστατικά που κατέδειξαν το χαρακτήρα και την αξία του νέου άσου της ΑΕΚ συνέβη τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στις 28 του μήνα η Κρακοβία επικράτησε 1-0 της Βίσλα στο τοπικό ντέρμπι, μετά το οποίο ο Μαρτσίνιακ διοργάνωσε στο διαμέρισμά του ένα πάρτι γενεθλίων, αφού ανήμερα του αγώνα έκλεινε τα 26 χρόνια του.

Το πάρτι τράβηξε αρκετά μετά τα μεσάνυχτα και ήταν αρκετά έντονο, με αποτέλεσμα οι γείτονες να ειδοποιήσουν για διατάραξη κοινής ησυχίας την αστυνομία. Η τελευταία εμφανίστηκε στις τρεις τα χαράματα στην οικία του Μαρτσίνιακ, ο οποίος -όπως καταγράφεται στην επίσημη αναφορά του συμβάντος- «αρνήθηκε να χαμηλώσει την ένταση της μουσικής και συμπεριφέρθηκε αλαζονικά. Καθώς ήταν πιωμένος οδηγήθηκε στο Δημοτικό Κέντρο Προστασίας από τον Εθισμό».

Εκεί διαπιστώθηκε ότι ο άσος της Κρακοβίας ήταν πιωμένος κατά 0,48 τοις χιλίοις, κοινώς ότι είχε πιει δύο, τρεις μπίρες. Παρέμεινε στο κέντρο για πεντέμισι ώρες και στις 9 το πρωί ήταν ξανά στο διαμέρισμά του.

Ο σύλλογος ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία διάρκειας δύο εβδομάδων και ο παίκτης κινδύνευε τόσο με χρηματικό πρόστιμο όσο και με διακοπή προπονήσεων με την ομάδα. Εν τέλει, αφ’ ότου απολογήθηκε σε όλους τους γείτονές του, ο Μαρτσίνιακ δεν υπέστη ουδεμία κύρωση και δύο εβδομάδες αργότερα ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος στο παιχνίδι με τη Ρουχ Χουρζόφ.

«Ο Άνταμ θα πάρει τριπλό μπόνους για να βγάλει τα σπασμένα», δήλωσε μειδιώντας μετά το παιχνίδι ο τότε προπονητής της Κρακοβίας, Ρόμπερτ Ποντολίνσκι, και συμπλήρωσε: «Ο Άνταμ συνειδητοποίησε πώς συμπεριφέρονται οι αληθινοί άντρες, αντέδρασε με πολύ καλό τρόπο, το ίδιο και ο σύλλογος, οπότε για μένα το θέμα έχει τακτοποιηθεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα