ΑΕΚ: Από τον Μάατσι στον Βάντερ

Ότι και να πούμε, ότι και να γράψουμε για τον Βάντερ θα τον αδικήσουμε.

Ο Βραζιλιάνος παικταράς σε κάθε αγώνα γίνεται λόγο συζήτησης και με τις ενέργειες του προκαλεί τον θαυμασμό όλων των φιλάθλων. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Δόξα εκτός από το γκολ που πέτυχε, έβγαλε δύο ασιστ στον Μυτίδη και σε κάθε του διείσδυση ήταν απολαυστικός. Ταχύτητα και με τη μπάλα στα πόδια αλλά και χωρίς αυτήν. Άψογο κοντρόλ και γρήγορη σκέψη είναι τα προσόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει αλλά και να μας θυμίζει τον Νασίρ Μάατσι.

Ο Ολλανδός πρώην παίκτης της ΑΕΚ, ο οποίος τώρα από τον Ιανουάριο αγωνίζεται στην Μπιρκιρκάρα στη Μάλτα. Όταν έφυγε από την ομάδα της Λάρνακας πριν από δύο χρόνια, αγωνίστηκε στην Ουτρέχτη και στην Ντόρτρεχτ. Ο Μάατσι είχε αυτά τα χαρακτηριστικά του Βάντερ αλλά ήταν άτυχος και μετά τον σοβαρό του τραυματισμό δεν κατάφερε να επανέλθει στα επίπεδα με τα οποία άρχισε στους κιτρινοπράσινους. Ο Βάντερ μπορεί άνετα να συνεχίσει να ξεχωρίσει και να αναγκάσει και περισσότερο κόσμο να πάει στο γήπεδο και να τον απολαύσει.

Η ΑΕΚ από την ίδρυση της είχε την τύχη, την οποία είχαν και οι φίλοι της αλλά και όλη η φίλαθλη Κύπρος, να έχει παίκτες που να εντυπωσιάζουν και να κλέβουν την παράσταση με το θεαματικό ποδόσφαιρο που έπαιζαν. Αν προσπαθήσουμε να θυμηθούμε κάποιους, θα αδικήσουμε πολλούς γι’ αυτό και το πιο πρόσφατο παράδειγμα ήταν ο Μάατσι. Αν πάμε λίγο πιο πίσω σίγουρα θα πρέπει να γράψουμε στη σχετική λίστα τον Ισαήλοβιτς και πολύ πιο πίσω στα πρώτα χρόνια της ΑΕΚ την βραζιλιάνικη τριπλέτα των Εντβάλτο, Παουλίνιο και Τοϊνζέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα