Αδέλφια σε Δικαστήριο:Τον κάρφωσε ως ψεύτη,αυτός δικαιώθηκε

Δυο αδέλφια που εργάζονταν στην ίδια εταιρεία, κατέληξαν στα Δικαστήρια για να λύσουν τις διαφορές τους. Αιτία το.. «κάρφωμα» του ενός στους εργοδότες του, για τον συνάδελφο και αδελφό του, ότι είναι «ψεύτης, απατεώνας, κλέφτης, καταχραστής και πλαστογράφος».

Ο παραπονούμενος εφεσίβαλε την πρωτόδικη απόφαση, αφού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται απ’ τον ίδιο, η δυσφήμιση αυτή είχε, πάντα κατά την εκδοχή του, δυσμενείς συνέπειες στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, με μειωμένες απολαβές και απώλεια

τελικά της εργασίας του. Εν τέλει, όμως, δικαιώθηκε.

Καταχώρισε αγωγή, ζητώντας γενικές και ειδικές αποζημιώσεις.

Ο αδελφός του, που τον είχε κατηγορήσει, με την υπεράσπισή του αρνήθηκε την εκδοχή του ενάγοντος και ισχυρίστηκε ότι ο τελευταίος είχε εκδικητικά ελατήρια εναντίον του από προηγούμενές τους αντιδικίες. Πρωτοδίκως, κατέθεσε ο αδελφός που προχώρησε στις κατηγορίες προς τους εργοδότες τους, μαζί με τη σύζυγό του. Το Δικαστήριο αξιολόγησε θετικά τη μαρτυρία των δύο πρώτων, ενώ εντελώς αρνητικά αξιολόγησε τη μαρτυρία του άλλου.

Ο εξονυχιστικός έλεγχος από τους εργοδότες του

Συγκεκριμένα, τα γεγονότα όπως τα διηγήθηκαν ο ένας αδελφός με τη σύζυγός του, ήταν ότι στις 27.9.2005 η σύζυγος του εφεσίβλητου είχε καταγγείλει τον εφεσείοντα στην αστυνομία για πλαστογραφία ενός εγγράφου καταπιστεύματος (κατηγορία που αποδείχθηκε εν τέλει αναληθής). Την 1.10.2005 ο εφεσείων κλήθηκε σχετικά στην αστυνομία.

Αργότερα τον ίδιο μήνα, κλήθηκε από τους εργοδότες του στην παρουσία και της συζύγου του εφεσείοντος, οι οποίοι του ανέφεραν ότι είχαν ειδοποιηθεί από τον αδελφό του, εφεσίβλητο, ότι είχε πλαστογραφήσει το εν λόγω έγγραφο καταπιστεύματος και ότι είχε κλέψει χρήματα από την εταιρεία στην οποία εργάζονταν για να χρηματοδοτήσει δική του εταιρεία, την οποία είχαν ιδρύσει ο εφεσείων και ο εφεσίβλητος. Προς υποστήριξη των καταγγελιών του, ο εφεσίβλητος απέστειλε με τηλεομοιότυπο στους εργοδότες του εφεσείοντος διάφορα έγγραφα της εταιρείας που οι διάδικοι συμφώνησαν να ιδρύσουν από κοινού. Επίσης, τους απέστειλε διάφορα έγγραφα για να καταδείξει ότι η εταιρεία εκείνη, ενώ τους ανήκε από κοινού, είχε εγγραφεί επ΄ ονόματι του εφεσείοντος μετά από πλαστογραφία.

Αναξιόπιστη η μαρτυρία

Όταν υποβλήθηκε λοιπόν η καταγγελία στην αστυνομία από τη σύζυγο του εφεσίβλητου, αμέσως μετά κλήθηκε ο εφεσείων από τους εργοδότες του, οι οποίοι, κρατώντας έγγραφα που τους είχε αποστείλει ο εφεσίβλητος, τον κάλεσαν να δώσει λόγο τόσο για την καταγγελία εκείνη όσο και για κατάχρηση από τη δική τους εταιρεία, αναφερόμενοι σε καταγγελία προς τους ίδιους από τον εφεσίβλητο. Η εμπλοκή του εφεσίβλητου προκύπτει ολοφάνερα και είναι αυτή την εμπλοκή που προσπάθησε να συσκοτίσει με τη μαρτυρία του, την οποία το Δικαστήριο απέρριψε ως αναξιόπιστη, σύμφωνα με το Δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα