Α.Αγγελίδης: Στη Νομική Υπηρεσία συμβόλαια του ΣΑΛ

Οκτώ συμβόλαια που αφορούν το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας ερευνά η Αστυνομία, ενώ για τα δύο εξ αυτών οι έρευνες ολοκληρώθηκαν και οι φάκελοι στάληκαν ήδη στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ο κ. Αγγελίδης, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ σχετικά με το θέμα, μετά από σημερινές δηλώσεις του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, είπε ότι η Αστυνομία και

η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λάρνακας που διερευνά την υπόθεση, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς τις εξετάσεις για τα άλλα έξι συμβόλαια.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας είχε αναφέρει σε συνάντηση με δημοσιογράφους ότι συμβόλαια του ΣΑΛ για τη Β΄ φάση του Αποχετευτικού Λάρνακας βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό έρευνα από την Αστυνομία και τον Γενικό Ελεγκτή.

Ερωτηθείς τι αφορούν τα δύο συμβόλαια τα οποία βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, ο κ. Αγγελίδης δήλωσε ότι «τα δύο συμβόλαια για τα οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξετάσεων που έπρεπε», αφορούν «συμβόλαια για τα οποία υπήρχε καταγγελία για μη τήρηση των διαδικασιών στην κατακύρωση των προσφορών». Φαίνεται, πρόσθεσε, ότι δεν τηρήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες.

Επεσήμανε περαιτέρω ότι «πρόκειται για υποθέσεις με σημαντικό όγκο ανακριτικού έργου και μεγάλο αριθμό εγγράφων, τα οποία εξετάζονται».

Πρόκειται, σημείωσε, «για σοβαρές υποθέσεις και η ανακριτική ομάδα συνεχίζει εντατικές έρευνες και με τη συνεργασία του Γραφείου του Γενικού Ελεγκτή».

Ερωτηθείς τι αφορούν τα άλλα έξι συμβόλαια, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό έρευνα, ο κ. Αγγελίδης περιορίστηκε να αναφέρει ότι αφορούν άλλα θέματα και τόνισε τον όγκο του ανακριτικού έργου και εγγράφων, που εξετάζονται.

Ο κ. Βύρας είχε δηλώσει, προηγουμένως, ότι μεταξύ των συμβολαίων που διερευνώνται από την Αστυνομία είναι και αυτό που αφορά την περιοχή Χρυσοπολίτισσας, έργο που θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο λόγω του εντοπισμού αρκετών αρχαιοτήτων, δεν έχει κατασκευαστεί ούτε το ένα τρίτο του».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα