Α. Νεοφύτου: Άκρως παραγωγικές οι επαφές του Προέδρου στη ΝΥ

«Άκρως παραγωγικές» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου τις επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα στείλει από το βήμα του διεθνούς οργανισμού τα σωστά μηνύματα για το ρόλο της Κύπρου, αλλά και για το μεγάλο όραμα της επανένωσης

του νησιού.

Σε δηλώσεις, στα γραφεία του ΔΗΣΥ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ΣΕΛΚ, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι οι επαφές στη Νέα Υόρκη έδωσαν την ευκαιρία στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναδείξει τον περιφερειακό ρόλο της Κύπρου και να εξηγήσει στους σημαντικούς συνομιλητές του τις θέσεις της πλευράς μας στο Κυπριακό και τη θέλησή μας για επανένωση του τόπου.

Παράλληλα, είπε ότι ο Πρόεδρος διευκρίνισε πως χρειάζεται η συμβολή της διεθνούς κοινότητας, για να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στην Τουρκία, καθώς χρειάζεται εκ μέρους της Άγκυρας η επίδειξη πραγματικής πολιτικής βούλησης για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφορικά με την ομιλία στον ΟΗΕ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «ο Πρόεδρος θα στείλει τη σωστότατη εικόνα για την Κύπρο, μια χώρα που σέβεται αρχές, μια χώρα αξιόπιστη, που έχει ρόλο να διαδραματίσει στα περιφερειακά ζητήματα, στα θέματα ενέργειας αλλά και τις ξεκάθαρες μας θέσεις για το μεγάλο μας όρμα για την επανένωση του τόπου, σε μια λύση βιώσιμη, που να σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές».

Ως προς τις τρεις κόκκινες γραμμές που αναμένεται να θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του, αναφορικά με τις εγγυήσεις, την παραμονή ξένων στρατευμάτων και τις τέσσερις ελευθερίες, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι είναι γνωστές οι θέσεις όλων, ενώ υπάρχουν οι κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Συμβουλίου.

«Δίνουμε τον αγώνα για την εθνική δικαίωση. Δύσκολος ο δρόμος, αλλά είναι και ο μοναδικός δρόμος δια μέσου των συνομιλιών» είπε.

Κατέληξε, λέγοντας ότι οι θέσεις έχουν καταγραφεί στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου και γίνεται η προσπάθεια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιτευχθούν οι εθνικοί στόχοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα