Wikileaks:Στη δημοσιότητα σχεδόν 300.000 e-mail για Τουρκία

Το 'πε και το 'κανε η Wikileaks, η οποία, παρά τις κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκε, κατάφερε να δημοσιεύσει σχεδόν 300.000 emails από το κόμμα του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

Τα απόρρητα έγγραφα του Κόμματος Δικαιοσύνης &Ανάπτυξης (ΑΚP) που βγάζει στη φόρα η Wikileaks, αφορούν σε θέματα διεθνούς πολιτικής και είναι στην πλειοψηφία τους στα τουρκικά.

Οι διαχειριστές της Wikileaks,

υποστηρίζουν, πως απέκτησαν πρόσβαση στο εν λόγο υλικό μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα στρατιωτικών να καταλάβουν την εξουσία στην Τουρκία.

Τονίζουν μάλιστα, ότι έχουν επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, η οποία δεν συνδέεται όπως αναφέρουν, με κανέναν τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιοδήποτε αντίπαλο κόμμα ή χώρα.

#Wikileaks'in yayınladığı maillerde AKP Milletvekillerinin cep telefonu numaraları var. h/t @necmialaca pic.twitter.com/VCrYrqIRg8

WikiLeaks (@wikileaks) July 20, 2016

Η διαρροή έρχεται ως απάντηση στην σαρωτική εκκαθάριση, που πραγματοποιεί η κυβέρνηση του προέδρου Recep Tayyip Erdoğan στην πολιτική, στρατιωτική, και εκπαιδευτική σκηνή της χώρας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Μετά τη διαρροή των emails, διατάχθηκε ο αποκλεισμός της Wikileaks σε όλη την τουρκική επικράτεια, όπως αναφέρει ο ίδιος ο οργανισμός στο twitter του.

WikiLeaks ordered to be blocked nationwide in #Turkey after releasing 300 thousand emails from #Erdogan's party AKP pic.twitter.com/Q5vWWimklY

WikiLeaks (@wikileaks) July 20, 2016

Απούσα από τον τουρκικό Τύπο

Σημειώνεται, ότι μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, οι δημοσιογράφοι στα τουρκικά ΜΜΕ δεν δημοσίευσαν τα όσα διέρρευσε η Wikileaks, προφανώς, φοβούμενοι πιθανή απόλυση ή σύλληψη τους από την κυβέρνηση Έρντογαν, η οποία "ξήλωσε" δημόσιο, Αστυνομία και πανεπιστήμια.

Αποτυχημένες κυβερνοεπιθέσεις

Χθες, Τρίτη ο διεθνής οργανισμός διαφάνειας δεχόταν παρατεταμένες επιθέσεις. Όπως είχε πει, «η προέλευση των επιθέσεων δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί» διαμηνύοντας παράλληλα, ότι «θα επικρατήσουμε και θα δημοσιεύσουμε».

Δείτε τα έγγραφα που διέρρευσαν.

Tweet #donnakaparti

Keywords
Τυχαία Θέματα