UNICARS: Καμία απόσυρση αυτοκινήτων, μόνο ανάκληση

Ανακοίνωση εξέδωσε η Unicars, διαψεύδοντας δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων περί απόσυρσης 875.000 οχημάτων στην Ευρώπη εξαιτίας του κινδύνου να προκληθεί πυρκαγιά λόγω προβλήματος στον βοηθητικό θερμαντήρα που έχει εγκατασταθεί σε αυτά τα οχήματα.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά με την παραπληροφόρηση σε πρόσφατα δημοσιεύματα, σχετικά με τα μοντέλα A4, A5, A5 Cabriolet και Q5 της AUDI, η UNICARS ενημερώνει

το κοινό ότι δεν τίθεται θέμα απόσυρσης των αυτοκινήτων, αλλά ανάκληση (recall – όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της AUDI Γερμανίας) για επιδιόρθωση συγκεκριμένης βλάβης στον βοηθητικό θερμαντήρα με τον οποίο είναι εξοπλισμένα κάποια αυτοκίνητα.
Η ανάκληση, που αφορά αναβάθμιση λογισμικού ή ανταλλαγής συγκεκριμένου ανταλλακτικού στα μοντέλα που αναφέρονται πιο πάνω, αφορά μόνο 24 αυτοκίνητα στην Κύπρο που έχουν πωληθεί από την UNICARS.

Από τις 5/12/2017 η UNICARS έχει ειδοποιήσει γραπτώς, με συστημένες επιστολές, τους κατόχους των 24 αυτοκινήτων τα οποία θα πρέπει να περάσουν από τον τεχνικό έλεγχο και ήδη είναι στη διαδικασία επιδιόρθωσης.
Προληπτικά, η UNICARS συστήνει στους ιδιοκτήτες εισαγόμενων αυτοκινήτων AUDI, των προαναφερθέντων μοντέλων, χρονολογίας από 2011 μέχρι 2015, που δεν επισκέπτονται τα συνεργεία της UNICARS για τους καθιερωμένους τεχνικούς ελέγχους, όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να περάσουν για δωρεάν έλεγχο.

Η CEO της UNICARS Χριστιάνα Διογένους, δηλώνει: "Πρόκειται για διαδικασία αναβαθμίσεων και επιδιορθώσεων, στα πλαίσια του συνεχούς ελέγχου ποιότητας των οχημάτων που γίνεται τακτικά σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Λυπούμαστε πολύ για τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα, εξαιτίας λανθασμένης ερμηνείας της επίσημης ανακοίνωσης της AUDI, που χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί με τη UNICARS, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ανασφάλειας στους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων".

Keywords
Τυχαία Θέματα