Εμπόδιο ο τουρκικός στρατός για το οδόφραγμα Δερύνειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην άρνηση του τουρκικού κατοχικού στρατού να απομακρύνει στρατιωτικό φυλάκιο, οφείλεται η καθυστέρηση για διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας, όπως άφησε να εννοηθεί ο Δήμαρχος της κοινότητας Ανδρέας Καραγιάννης. Μιλώντας στην «Εκπομπή Μεσημέρι» και Κάτι του «Σίγμα», ο κ. Καραγιάννης είπε πως από την ενημέρωση από την ε/κ και τ/κ πλευρά, λαμβάνεται το μήνυμα ότι το εμπόδιο είναι ο τουρκικός στρατός».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η τουρκική σκοπιά που παραμένει εκεί», είπε, εκφράζοντας την ελπίδα

ότι τα θέματα θα ξεπεραστούν τους επόμενους ένα με δυο μήνες.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι από την ε/κ πλευρά του οδοφράγματος», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ότι η διάνοιξη του οδοφράγματος είναι πολιτική απόφαση.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς στο πλαίσιο της Πρώτης Εκπομπής του Ράδιο Πρώτο (11:00) για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε πως πρόκειται για ειλημμένη πολιτική απόφαση και κακώς επανέρχεται συνεχώς στο προσκήνιο. «Αυτοί που διαμαρτύρονται γιατί υπήρξαν καθυστερήσεις, γνωρίζουν τους λόγους. Αυτοί που πήγαν να μας αποδώσουν ευθύνες είναι από την άλλη πλευρά», είπε.

«Η θέση της ε/κ πλευράς και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πως, αν γινόταν, να ανοίξουν χιλιάδες σημεία διέλευσης. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και δεν θέλει διαχωριστικές γραμμές στο εσωτερικό της».

Keywords
Τυχαία Θέματα