To παρασκήνιο της παράνομης κράτησης ταυτοτήτων Τραχωνιτών

Με ταλαιπωρία σημαδεύτηκε ο χθεσινός εκκλησιασμός Τραχωνιτών, στην Παναγία του Τράχωνα αφού οι κατοχικές αρχές κράτησαν αναίτια 19 ταυτότητες κατά τον έλεγχο στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου.

Για την μετάβασή τους στον Τράχωνα έγινε διευθέτηση με δυο λεωφορεία. Κατά την διάρκεια ελέγχου των εγγράφων οι ψευδοαστυνομικοί παρέλαβαν συνολικά 41 ταυτότητες και 7 διαβατήρια.

Στο SigmaLive μίλησε ο κοινοτάρχης του Τράχωνα,

Μιχαλάκης Χρίστου ο οποίος ανέφερε ότι η επιτροπή ανέλαβε όπως συλλέξει από όλους τις ταυτότητες για τον προγραμματισμένο έλεγχο.

Όταν οι κατοχικές αρχές επέστρεψαν τα έγγραφα μετά τον έλεγχο, συνειδητοποιήσαμε λέει ο κοινοτάρχης ότι έλειπαν 19 ταυτότητες. Όταν ρωτήσαμε που είναι οι υπόλοιπες ταυτότητες λέει ο κ.Χρίστου μας απάντησαν ότι επέστρεψαν όσες ταυτότητες πήραν και αρνούνταν ότι λείπουν 19.

«Κατεβήκαμε και μιλήσαμε με «αξιωματικό υπηρεσίας» που ήταν εκεί καθήκον ο οποίος μας είπε να πάμε και όταν επιστρέψουμε πίσω το μεσημέρι θα μας τις δώσουν. Όταν επιστρέψαμε μετά τον εκκλησιασμό ο εν λόγω «αξιωματικός» δεν ήταν εκεί και οι άλλοι «αστυνομικοί» δεν ήταν ενήμεροι για οτιδήποτε», λέει ο κοινοτάρχης.

Η ώρα περνούσε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού στο οδόφραγμα τους έλεγαν ότι δεν έχουν τέτοια έγγραφα.

Τότε επικοινώνησαν με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και ανέλαβε να ενημερώσει την ΟΥΝΦΥΚΥΠ για το περιστατικό, άνδρες της οποίας μετέβησαν εκεί. Κατά τον έλεγχο από την ΟΥΝΦΥΚΥΠ λέει ο κοινοτάρχης εντοπίστηκε ότι τα στοιχεία των 19 αυτών προσώπων, δεν είχαν καν περαστεί στο σύστημα που οι κατοχικές αρχές καταγράφουν τα στοιχεία όλων όσων περνούν απ’ εκεί.

«Ταλαιπωρηθήκαμε μέχρι τις 18.00», λέει ο κ.Χρίστου αφού χρειάστηκε να μεταβούν σε αστυνομικό σταθμό προκειμένου να καταθέσουν και να λάβουν έγγραφο απώλειας ταυτότητας για επανέκδοση.

Το SigmaLive επικοινώνησε και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβη Αλέξανδρο Ζήνων, ο οποίος επιβεβαίωσε το «περίεργο» αυτό συμβάν λέγοντας μάλιστα ότι από χθες έχουν ληφθεί όλα τα δέοντα μέτρα και πραγματοποιήθηκαν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται μέσω των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Το θέμα τυγχάνει χειρισμού από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα