To οικτρό τέλος των ψευδαισθήσεων

Μέχρι τώρα η Ομόνοια δεν ήθελε να κοιτάξει κατάμουτρα τα προβλήματα της. Κάτι περί νέας ομάδας, κάτι περί καλής παρουσίας στα ντέρμπι , λίγο η αίσθηση περί ποιότητας μπροστά, έδιναν την ευχέρεια για ελπίδες. Ψευδαισθήσεις ήταν και τίποτα περισσότερο. Καθρέφτης ο σημερινός αγώνας ίσως στη πιο ντροπιαστική βραδιά της ιστορίας της.

Η πραγματικότητα είναι πως η Ομόνοια απέχει μακράν από όλες τις μεγάλες ομάδες και η ισοβαθμία της με Δόξα και Πάφο ίσως δεν είναι προϊόν συγκυριών.

Ο μετεγγραφικός σχεδιασμός ήταν μία παταγώδης αποτυχία σχεδόν στο σύνολο του. Σε όλες τις γραμμές. Κακές επιλογές

σε καίριες θέσεις. Έλλειψη ποιότητας, περιστασιακή εμφάνιση της εκεί και όπου υπάρχει, επιπολαιότητα, περιορισμένη πειθαρχεία. Ας μην επαναλάβουμε τα περί άμυνας, εύκολων γκολ, ερασιτεχνική συμπεριφορά στις στημένες μπάλες κτλ. Γιατί πρέπει να ανοίξουμε εκτεταμένα και άλλα κεφάλαια. Η Ομόνοια έχει πολλά αγωνιστικά ζητήματα. Δεν πρεσάρει σωστά, είναι συνήθως ένα κλικ πίσω. Δεν έχει συνοχή στις γραμμές γι’ αυτό και είναι συνέχεια ανασφαλής, δεν έχει επιστροφές.

Υστερεί και επιθετικά. Σε κυκλοφορία, αυτοματισμούς, κάθετο ποδόσφαιρο, στην ανάπτυξη από πίσω όταν δεχτεί πρέσινγκ. Μία ομάδα με ταχείς μεσοεπιθετικούς που δεν έγινε ποτέ πραγματικά επικίνδυνη σε αντεπιθέσεις. Μία ομάδα που παίζει υπερβολικά με λόμπες γιατί δεν βρίσκει άλλο τρόπο.

Αυτά εν... συντομία. Η ευθύνη των παικτών τεράστια. Η ευθύνη του προπονητή ασήκωτη. Είναι απορίας άξιο πως έπεσε τόσο έξω στον σχεδιασμό και στην καθημερινή ετοιμασία της ομάδας ο Πάμπος Χριστοδούλου.

Η αυριανή μέρα θα φέρει εξελίξεις. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον Πάμπο Χριστοδούλου που έδειξε πρόθεση να αποχωρήσει, ωστόσο θα αποφασιστεί στην αυριανή συνάντηση. Μέχρι τώρα η διοίκηση τον στήριζε, αλλά η σημερινή εικόνα προβληματίζει όσο ποτέ πριν.

Η σεζόν πάει ήδη περίπατο

Οι αλλαγές στο ρόστερ δεδομένες τον Ιανουάριο αν και φαινομενικά λίγα μπορούν να διορθωθούν με τέσσερις κινήσεις. Αν στη πορεία πρέπει να ξανά υπάρξει ξήλωμα ας γίνει. Για πραγματικό κτίσιμο χρειάζονται ανθεκτικά, ποιοτικά υλικά. Βάσεις γερές που σήμερα δεν υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα