To "τζακούζι του θανάτου": To μυστικό για εξωγήινους

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πρώτη φορά το απύθμενο "τζακούζι" πριν από δύο χρόνια, χρησιμοποιώντας ένα robosub, και πλέον υπάρχει ο πρώτος υψηλής ανάλυσης χάρτης του.

Πρόκειται για ένα από τα πιο περίεργα μέρη του πλανήτη, με τους ερευνητές να το ανακαλύπτουν κάτω από τον Κόλπο του Μεξικό το 2014. Πλέον έχουν επιστρέψει για να φτιάξουν τον πρώτο υψηλής ανάλυσης χάρτη της περιοχής, επισημαίνοντας ότι το "τζακούζι του θανάτου" μπορεί να κρατά το κλειδί για την εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες.

"Στο τελευταίο σκέλος των ερευνών, επικεντρωθήκαμε στο "τζακούζι του θανάτου", που έχει θερμοκρασία

19 βαθμών Κελσίου και υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Μπορεί να αποβεί μοιραίο για όποιον οργανισμό έχει την ατυχία να πέσει μέσα", γράφουν οι ερευνητές στο Oceanography. "Αυτός ο κρατήρας ανέβηκε κατά 3 εκατοστά πάνω από τον περιβάλλοντα θαλάσσιο πυθμένα. Ήταν ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα στη βαθιά θάλασσα", τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Temple Erik Cordes. "Πηγαίνεις στον βυθό του ωκεανού και ψάχνεις μια λίμνη ή ένα ποτάμι που ρέει. Νιώθεις σαν να μη βρίσκεσαι σε αυτόν τον κόσμο".

Keywords
Τυχαία Θέματα