To FBI χάκαρε το iPhone τρομοκρατών χωρίς βοήθεια από Apple

Όλα ξεκίνησαν όταν το FBI ζήτησε από την εταιρεία της Αpple να του δώσει ένα λογισμικό το οποίο χρειαζόταν, όμως, η Apple αρνήθηκε.

Τώρα όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν αφού το FBI κατάφερε να ξεκλειδώσει ένα κινητό iPhone 5C στο οποίο υπήρχαν

στοιχεία για την υπόθεση του San Bernardino και η Apple προσπαθεί να μάθει την τεχνική που χρησιμοποιήσαν για να ξεκλειδώσουν το κινητό χωρίς το λογισμικό της.

“H εταιρεία της Apple πρέπει να καταλάβει πως είναι λεπτό ζήτημα και δεν μπορούμε να της δώσουμε απόρρητες πληροφορίες” αναφέρει ο δικηγόρος προϊόντων λογισμικών, Τζάστιν Όλσον και προσθέτει πως «η Κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το εάν θα αποκαλύψει στην Αpple την διαδικασία που έκανε το FBI για το ξεκλείδωμα δίχως την χρήση δικού της λογισμικού».

Οι δικηγόροι της Αpple, ωστόσο, προσπαθούν μέσω του δικαστηρίου να μάθουν τις τακτικές του FBI και να «χειραγωγήσουν» την Κυβέρνηση για να τους αποκαλύψει τα απόρρητα στοιχεία. «Από την στιγμή που υπάρχει κάποια τεχνική ισχυρότερη από το λογισμικό που χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια των κινητών μας, πρέπει να αποκαλυφθεί πριν να καταλήξει σε λάθος χέρια» υπογραμμίζει η Apple.

Η Apple, ισχυρίστηκε πως το FBi πλήρωσε κάποιον hacker και ότι αυτό είναι παράνομο. Κατέληξε, ωστόσο, ότι είναι τρανό παράδειγμα πως «ότι δεν γνωρίζεις μπορείς να το αγοράσεις».

Πηγή: latimes

Keywords
Τυχαία Θέματα