Ισραήλ-ΗΠΑ:Οι πολίτες τους να εγκαταλείψουν την Τουρκία

Τους φόβους του για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από το Ισλαμικό Κράτος εναντίον Εβραίων στην Τουρκία εκφράζει το Ισραήλ.

Την δήλωση έκανε ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ρουβέν Ριβλίν και δημοσιεύεται από τουρκικά ΜΜΕ, ενώ επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Κοινότητας των Εβραίων της Τουρκίας εκφράζοντάς του τις ανησυχίες του. "Ανησυχούμε πολύ, παρακολουθούμε την κατάσταση στενά μαζί με τους Τούρκους αξιωματούχους", είπε ο Ρουβέν Ριβλίν.

Πληροφορίες του διεθνούς Τύπου αναφέρουν ότι υπάρχουν σχέδια του Ισλαμικού

Κράτους για χτύπημα σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και κέντρα νέων των Εβραίων στην Τουρκία.

Το Ισραήλ είχε καλέσει τους πολίτες του την περασμένη βδομάδα, έπειτα από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, να εγκαταλείψουν άμεσα την Τουρκία. Στην επίθεση της 19ης Μαρτίου τρεις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν.

ΗΠΑ: Καλεί τους Αμερικάνους πολίτες να εγκαταλείψουν την νότια Τουρκία

Το State Department και το Πεντάγωνο διέταξαν τις οικογένειες αμερικανών διπλωματών και στρατιωτικών να φύγουν από σημεία στη νότια Τουρκία λόγω αυξημένου κινδύνου.

Οι δύο φορείς εξέδωσαν ταξιδιώτικη οδηγία προς τους Αμερικάνους πολίτες και τους καλούν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί επειδή υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Τουρκία

Keywords
Τυχαία Θέματα