Telegraph:Καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Η ΕΕ έχει προειδοποιήσει πως η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, δηλαδή για τους όρους της μελλοντικής εμπορικής σχέσης, θα καθυστερήσει κατά δύο μήνες, αναφέρουν πληροφορίες της Daily Telegraph.

Ο λόγος της καθυστέρησης φέρεται να είναι η άρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να δεχθεί τους ευρωπαϊκούς όρους επί των χρημάτων που θα κληθεί να καταβάλει το Λονδίνο για το «διαζύγιο». Αυτό φέρεται να έχει πει ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ σε πρέσβεις

των χωρών-μελών της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική πλευρά φέρεται να αρνείται να αναπτύξει με λεπτομέρεια τις θέσεις της για το ποιο πρέπει να είναι το ύψος των χρημάτων που θα καταβάλει κατά το Brexit, ζητώντας πρώτα από την ΕΕ να δικαιολογήσει το ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που φέρονται να ζητούν οι Βρυξέλλες.

Η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Οκτώβριο, εφόσον θα έχει σημειωθεί «επαρκής πρόοδος» στην πρώτη φάση, που καλύπτει το ποσό του διαζυγίου, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων κατοίκων της Βρετανίας και τα μελλοντικά σύνορα στην Ιρλανδία.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Brexit σχολίασε ότι η βρετανική κυβέρνηση παραμένει πεπεισμένη ότι θα έχει επιτευχθεί επαρκής πρόοδος εγκαίρως ώστε να περάσουν στην επόμενη φάση οι διαπραγματεύσεις τον προσεχή Οκτώβριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα