Reaction: Μηδενικό όριο αλκοόλης σε οδηγούς πάνω των 65

O οργανισμός REACTION με επιστολή του θα ζητά από τη Βουλή, τα αρμόδια Υπουργεία και την Αστυνομία την άμεση λήψη μέτρων για αποφυγή και άλλων ανθρώπινων απωλειών σε οδικές συγκρούσεις.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του οργανισμού σε έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION σήμερα το πρωί, μετά και την ψεσινή θανατηφόρα οδική σύγκρουση, αποφασίστηκαν σημαντικές δράσεις και ενέργειες που αφορούν την οδική ασφάλεια και ιδιαίτερα σε σχέση με τους ηλικιωμένους.

Ο Πρόεδρος

του REACTION και Αντιπρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων για την Οδική Ασφάλεια, Μάριος Σταύρου αναφέρει πως με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Συγκοινωνιών και Νομικών θα ζητήσει σήμερα την συμπερίληψη και των ηλικιωμένων οδηγών στο νομοσχέδιο που βρίσκεται στα σκαριά για ψήφιση.

"Η μόνη διαφοροποίηση μας είναι ότι θα ζητήσουμε ξεκάθαρα και επιτακτικά όπως το όριο για τους ηλικιωμένους να είναι ΜΗΔΕΝ. Ένας άνθρωπος πέραν των 65 ετών αρχίζει σιγά σιγά να μην έχει αντανακλαστικά και σίγουρα με την κατανάλωση αλκοόλ η όποια αντίδραση του μειώνεται ακόμα περισσότερο", προσθέτει.

Εξάλλου η ομάδα οδικής ασφάλειας του REACTION εισηγείται την άμεση σύσταση επιτροπής από το κράτος που θα έχει την αρμοδιότητα να κρίνει την κατάσταση των ηλικιωμένων και να τους αφαιρεί ή να τους ανανεώνει την άδεια οδηγού. Με τη δημιουργία αυτής της επιτροπής που θα αποτελείται από ιατρούς, νοσηλευτές αλλά και λειτουργούς αρμόδιων υπηρεσιών, θα υπάρξει συστηματικός έλεγχος και θα σταματήσουν να κυκλοφορούν τα πιστοποιητικά μαϊμού, σημειώνεται.

Εξάλλου ο Πρόεδρος του REACTION χαιρέτισε την πρόθεση του Προέδρου της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων Αντώνη Αντωνίου αλλά και του ΔΗΚΟ για κατάθεση τροπολογίας για μηδέν αλκοόλη στους επαγγελματίες οδηγούς.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα