One Billion Rising: Στο πλευρό των μεταναστριών οικ.βοηθών

Το Κυπριακό Λόμπι Γυναικών (ΚΛΓ) απαιτεί να δοθεί ένα τέλος στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση των μεταναστριών οικιακών βοηθών, στα πλαίσια εκδήλωσης στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Το ΚΛΓ μας καλεί να Ακούσουμε, να Ενεργήσουμε και να Ξεσηκωθούμε στην παλιά πόλη της Λευκωσίας, μαζί με τις οικιακές βοηθούς για να σηματοδοτήσει το One Billion Rising 2016 – μαζί με ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και άνδρες παγκοσμίως που θα ξεσηκωθούν για να κλιμακωθεί η πρόσκληση για μια επανάσταση προς τερματισμό της βίας κατά των γυναικών εστιάζοντας στις οικιακές βοηθούς στην Κύπρο.

Απομόνωση και περιθωριοποίηση

Σήμερα, πάνω από 30.000 αλλοδαπές οικιακές βοηθοί ζουν και εργάζονται στην Κύπρο. Εκτιμάται ότι, επιπλέον 15.000 δεν έχουν επίσημα έγγραφα. Αν και οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί συμβάλουν σημαντικά στην οικονομία μας και την καθημερινή ζωή, είναι αόρατες σε σχέση με την πολιτική και τη νομοθεσία, όπως αυτές σχετίζονται με την ένταξη, τη βία κατά των γυναικών, την εκμετάλλευση και την εμπορία ανθρώπων.

Οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί είναι απομονωμένες και περιθωριοποιημένες, χωρίς δικαίωμα κοινωνικής συμμετοχής ή προστασία της εργασίας, καθιστώντας τις ευάλωτες σε εκμετάλλευση και κακοποίηση. Έχουν γίνει αναφορές σε ευρέως διαδεδομένη σωματική. ψυχολογική και σεξουαλική κακοποίηση προς τις αλλοδαπές οικιακές βοηθούς, καθώς και σε καταχρηστικούς όρους των συμβάσεων εργασίας τους.

Το ΚΛΓ μας καλεί στις 14 Φεβρουαρίου 2016 στην Πλατεία Φανερωμένης στις 12:00 για να απαιτήσουμε όπως δοθεί ένα τέλος στην εκμετάλλευση και την κακοποίηση των μεταναστριών οικιακών βοηθών.

One Billion Rising

Μία στις τρεις γυναίκες σε όλο τον πλανήτη θα δεχτεί βία ή θα την βιάσουν κατά τη διάρκεια της ζωής της. Αυτό ανέρχεται σε ένα δισεκατομμύριο γυναίκες και κορίτσια.

Το Φεβράρη έως και τις 8 Μαρτίου χιλιάδες εξεγέρσεις πραγματοποιούνται σε εκατοντάδες χώρες σε όλο τον κόσμο και μέσα στις τοπικές κοινότητες - για να δείξουμε στον κόσμο πως φαίνετε το ένα δισεκατομμύριο και να λάμψει φως στην ανεξέλεγκτη ατιμωρησία και την αδικία που αντιμετωπίζουν οι επιζώντες των διαφόρων μορφών βίας.

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ξεσηκωνόμαστε μέσω του χορού για να εκφράσουμε την οργή ενάντια της αδικίας, αλλά και να δείξουμε την δύναμη της παγκόσμιας αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης. Χορεύουμε για να εκφράσουμε τη χαρά και την συλλογικότητα και να γιορτάσουμε το γεγονός ότι μαζί, η βία μπορεί να ηττηθεί. Ξεσηκωνόμαστε για να δείξουμε αποφασιστικότητα για την δημιουργία ενός νέου είδους συνείδησης - ένα όπου η βία θα αντισταθεί μέχρι να είναι αδιανόητο.

«Με εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε πάνω από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο την ίδια μέρα, ας ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας τέλος στη βία ενάντια στις γυναίκες και στα κορίτσια», καταλήγει το ΚΛΓ.

Μάθετε περισσότερα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα