Aβέρωφ: Στην διάθεση των κομμάτων τα έγγραφα για κυπριακό

Να πάνε στο Προεδρικό, οποιαδήποτε μέρα θέλουν, όσες ώρες την ημέρα θέλουν, να μελετήσουν και να ξαναμελετήσουν τα έγγραφα για το κυπριακό δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος διερωτήθηκε αν τα κόμματα δεν εμπιστεύονται τους ίδιους τους εκπροσώπους τους στις τεχνικές επιτροπές και τη διαπραγματευτική ομάδα.

Στα πλαίσια δηλώσεων στην κοινότητα Ζωοπηγής της Επαρχίας Λεμεσού, ο κ. Νεοφύτου υπενθύμιζε ότι είναι εκπρόσωποι των κομμάτων που αποτελούν τις τεχνικές επιτροπές και τη διαπραγματευτική ομάδα, και αφού υπέδειξε ότι έχει δικαίωμα ο καθένας ποιόν θα εμπιστεύεται ή όχι,

διερωτήθηκε: "καλά ούτε τους ανθρώπους που με εισήγηση τους διορίστηκαν σε αυτές τις επιτροπές ως εκπρόσωποι των κομμάτων τους δεν τους εμπιστεύονται;"

"Επιπρόσθετα γίνεται η ενημέρωση στο Συμβούλιο Αρχηγών και στο Εθνικό Συμβούλιο και θεωρώ πως δεν πρέπει αυτό το ζήτημα να συνεχίζει να δημιουργεί αντιπαλότητες", είπε ο κ. Νεοφύτου, τονίζοντας ότι κοινή προσπάθεια όλων είναι, δια μέσου της λύσεως, να απελευθερωθεί ο τόπος από την τουρκική κατοχή και πως "ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε από εγγυήσεις, την τουρκική κατοχή, τα τουρκικά στρατεύματα, είναι δια μέσου της λύσεως και δια μέσου των διαπραγματεύσεων".

Παραδοξότητα η στάση της αντιπολίτευσης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας

Στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες ο παραλογισμός επικρατεί της λογικής και ζούμε συνεχώς παραδοξότητες, ήταν εξάλλου το σχόλιο του Προέδρου του ΔΗΣΥ στις επικρίσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ γύρω από τον τρόπο που η Κυβέρνηση χειρίστηκε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας, που απέρριψε την παράταση των δραστηριοτήτων των εταιρειών ENI και TOTAL.

Υπενθυμίζοντας ότι είναι οι δημοτικές ομάδες των κομμάτων ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που ψήφισαν ενάντια στην παράταση αυτή, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έκανε λόγο για άκρατο λαϊκισμό και παραλογισμό, που ο ΔΗΣΥ δεν πρόκειται να ακολουθήσει.

Ουσιαστικά με την απόφαση τους, συνέχισε, πέραν της ζημιάς στην οικονομία και πέραν της ζημιάς στην εικόνα της Κύπρου, έστειλαν 100 οικογένειες στην ανεργία, και αντί να κάνουν αυτοκριτική συντεχνίες που πρόσκεινται σε αυτά τα κόμματα, βλέπεις την ΠΕΟ και τη ΔΕΟΚ να βάζουν τους εργαζόμενους σε λεωφορεία για να πάνε να κάνουν κριτική στην Κυβέρνηση για τις αποφάσεις των κομμάτων με τα οποία είναι αυτές οι συντεχνίες συνδεδεμένες, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ διαμηνύοντας πως ο ίδιος δεν μπορεί να παρακολουθήσει αυτόν "τον παραλογισμό".

" Άκουγα την εκπρόσωπο της ΠΕΟ που διαμαρτυρόταν ότι 100 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους, να μιλά την ίδια ώρα για το πόσο τεκμηριωμένο ήταν το ΑΚΕΛ να κλείσει αυτές τις υποδομές και να στείλει τους εργαζόμενους στην απεργία", είπε ο κ. Νεοφύτου, τονίζοντας πως "σε αυτό το λαϊκισμό και παραλογισμό δεν θα συμβάλουμε, θα είμαστε μονίμως απέναντι στον παραλογισμό, απέναντι στον άκρατο λαϊκισμό".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα