Μολότοφ και χημικά στην Αθήνα

Επεισόδια στο αντιμνημονιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Απεργίες και συλλαλητήρια οργάνωσαν πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης-δανειστών

Επεισόδια, με ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων, σημειώθηκαν περίπου στις εννέα το βράδυ χθες στο Σύνταγμα στην Αθήνα, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκεντρώσεις που οργανώθηκαν από πολιτικές και

συνδικαλιστικές οργανώσεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση της συμφωνίας ελληνικής κυβέρνησης - δανειστών.

Την ώρα που ξεκινούσε η συζήτηση στην Ολομέλεια, ομάδα κουκουλοφόρων, που είχαν παρεισφρήσει, έριξαν μολότοφ ενάντια στις αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν επί της Αμαλίας, και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών. Νωρίτερα, λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ, η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τεσσάρων ακτιβιστών στην πλατεία Κουμουνδούρου.

Παρέλυσε το Δημόσιο
Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε χθες 24ωρη πανελλαδική απεργία στον δημόσιο τομέα και κάλεσε εργαζομένους, άνεργους και συνταξιούχους στο βραδινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και οι φαρμακοποιοί, ενώ την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας αποφάσισε και η ΠΟΕ - ΟΤΑ στις υπηρεσίες των Δήμων. Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εστιάζει στην ανάγκη να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές. Στις έξι το απόγευμα έκλεισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Διαμαρτυρία και στην Ομόνοια
Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ διοργάνωσε πορεία διαδηλωτών και συγκέντρωση στην Ομόνοια. Συλλαλητήρια διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Οι δρόμοι του κέντρου θύμιζαν προηγούμενα χρόνια, όταν γίνονταν κινητοποιήσεις για τα μνημόνια. Εμφανή παρουσία είχαν διμοιρίες ΜΑΤ σε Σταδίου και πέριξ της Βουλής. Στην οδό Ρηγίλλης μάλιστα εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε δρόμο επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ένας «Αίαντας», τεθωρακισμένο όχημα-υδροφόρα, δηλαδή με κανονάκι νερού για την αντιμετώπιση διαδηλωτών. Ουρά σχηματίστηκε στην είσοδο της Βουλής, καθώς πολύς ήταν ο κόσμος που εξέφρασε ενδιαφέρον να παρακολουθήσει τη συζήτηση από τα θεωρεία.
ΠΗΓΗ: IN.GR/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα