Oι θέσεις του υποψήφιου Δημαρχου Αγίου Αθανασίου, M.Κυριάκου

Τα θέματα που αφορούν την κοινωνική φροντίδα και ευημερία της κοινωνίας θα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητες μας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ο οποίος θεωρεί πως η συνέχιση, αλλά και η ανάληψη νέων πρωτοβουλιών που θα στηρίξουν κάθε ευάλωτη ομάδα, αποτελεί μέγιστη υποχρέωση.

Συγκεκριμένα ο κ.Κυριάκου καταγράφει σειρά έργων και δράσεων που θα στοχεύουν στη διαμόρφωση αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για όλους τους δημότες, όπως την ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου στη βιομηχανική περιοχή του Δήμου, την αναβάθμιση της λειτουργίας του

Κέντρου Υγείας Λινόπετρας, την ενίσχυση της λειτουργίας του Παιδοκομικού σταθμού, την ανάπτυξη των προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του ΣΚΕ, καθώς και τη λειτουργία Κέντρου Απασχόλησης και Προστασίας του παιδιού.

Επιπρόσθετα προτείνει την εισαγωγή καινοτόμων πρακτικών της κατ’ οίκον φροντίδας και ενίσχυσης των προγραμμάτων για την τρίτη ηλικία, την παραπέρα ενίσχυση και εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του «Ανοικτού Σχολείου», την αναβάθμιση του «Κοινωνικού Καταστήματος», την ανάπτυξη του θεσμού του εθελοντισμού και την αξιοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και άλλους φορείς.

Ο κ.Κυριάκου αναφέρεται επίσης σε ίδρυση και λειτουργία ταμείου υποτροφιών για άπορους φοιτητές και ενίσχυση της πρόληψης και θεραπείας από εξαρτησιογόνες ουσίες, καθώς και στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων του διαδημοτικού δικτύου «Οδυσσέας» και του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου.

Όσον αφορά το δικαίωμα στη στέγη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου δηλώνει πως βρίσκεται υπό επεξεργασία σχέδιο ανέγερσης διαμερισμάτων σε χώρο του δήμου για νέα ζευγάρια με χαμηλά εισοδήματα.

Για τα Άτομα με Αναπηρίες, στόχος του είναι, συνεχίζει, η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης τους σε όλα τα δημοτικά κτίρια και υποδομές του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και διαβούλευση και επίλυση προβλημάτων.

Για τους εκτοπισμένους δημότες ο Μαρίνος Κυριάκου σημειώνει πως επιδίωξη είναι η επαναφορά κονδυλίων που αποκόπηκαν από το 2013 για έργα βελτίωσης των υποδομών στους προσφυγικούς οικισμούς, η συνέχιση της πολιτικής ενίσχυσης φερεγγυότητας των προσφύγων με τίτλους ιδιοκτησίας σε όλους, η ολοκλήρωση της μελέτης προστασίας των κοινόχρηστων χώρων, η αναβάθμιση της καθαριότητας των ανοικτών χώρων στους οικισμούς και ο καθορισμός χώρων στάθμευσης και στους δύο οικισμούς.

«Το όραμα για μια πόλη πιο ανθρώπινη, σύγχρονη με κοινωνικές ευαισθησίες που στηρίζει τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας, απαιτεί πράξεις, όχι λόγια», λέει ο κ. Κυριάκου ο οποίος προσδοκεί σε ένα δήμο χωρίς κοινωνικά αποκλεισμένους δημότες και με διαρκή βούληση για στήριξη τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα