O Γεν. Εισαγγελέας δικαιώνει τον Γεν. Ελεγκτή

Καταπέλτης η γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σε σχέση με τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέχουν παράλληλα κομματικά αξιώματα χωρίς να τηρούν τον νόμο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας, δικαιώνει τον Γενικό Ελεγκτή και εντοπίζει διπλή παραβίαση των νόμων. Ο Κώστας Κληρίδης, υποδεικνύει στον υπουργό οικονομικών ότι οφείλει να διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα κατά της Σάβιας Ορφανίδου και έναντι όσων άλλων για τους οποίους έχει γίνει καταγγελία ή και έχουν υποπέσει στην αντίληψη του.

Στην επιστολή του στον Χάρη Γεωργιάδη, αποφαίνεται ότι: "Υπάλληλος με κομματικό αξίωμα στην περίοδο 1991-2015,

παραβίαζε την κείμενη νομοθεσία. Εάν ο ίδιος (υπάλληλος), ευρισκόμενος στη μισθολογική κλίμακα Α8 ή ανώτερη, συνεχίζει μετά την ισχύ του νέου Νόμου του 2015 να κατέχει κομματικό αξίωμα, χωρίς να εξασφαλίσει άδεια της αρμόδιας αρχής, θεωρείται ότι συνεχίζει να παραβιάζει τον νόμο".

Παράλληλα, όμως, προειδοποιεί και για τυχόν παρερμηνεία του νόμου, δίδοντας ουσιαστικά τέλος στη συζήτηση περί μη υποχρέωσης των δημοσίων υπαλλήλων που κατείχαν κομματικά αξιώματα πριν την ψήφιση του νόμου ότι δεν έχουν υποχρέωση να πάρουν έγκριση. Αυτό, υποδεικνύει, θα οδηγούσε στα πλέον παράλογα αποτελέσματα, σε πλήρη αδυναμία αποτελεσματικής εφαρμογής του Νόμου και σε επιβράβευση ή νομιμοποίηση της παρανομίας".

Σε επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών στην Ινδία, όπου βρίσκεται, με το ξεκάθαρο ερώτημα εάν θα ασκήσει πειθαρχική έρευνα κατά της Σάβιας, επεσήμανε ότι "Ασφαλώς και θα ζητήσω πειθαρχική έρευνα, αλλά όχι μόνο για έναν. Θα το κάνω για όλους".

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη σύσταση Γενικού Εισαγγελέα για το εν λόγω ζήτημα επί υπουργείας Χάρη Γεωργιάδη. Η πρώτη ήταν επί Πέτρου Κληρίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα