O απολογισμός των Κυπρίων χειροσφαιριστών του εξωτερικού

Δύο προκρίσεις, δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ήταν ο απολογισμός των αθλητών μας που αγωνίζονται σε Ελλάδα, Γαλλία και Φινλανδία.

Τζοάνα Σύζινου και Μάγδα Παπά πανηγύρισαν νίκες και παράλληλα προκρίσεις στο φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών με τις ομάδες τους.

Μεγάλη συνεισφορά στις νίκες των ομάδων τους είχαν Τζούλιο Αργυρού, Χρίστος Αργυρού και Γιώργος Παπακυπριανού.

Κορυφαίος

της ομάδας του παρά την ήττα της αναδείχθηκε σ’ ένα ακόμα αγώνα ο Θεόδοτος Χρίστου, καλή εμφάνιση από τον μικρό Αλέξανδρο Χαραλάμπους, χρόνο συμμετοχής πήρε ο Βασίλης Δημοσθένους, ενώ φιλική προετοιμασία είχε ο Χριστόφορος Νούγκοβιτς.

Αναλυτικά οι συμμετοχές των χειροσφαιριστών και χειροσφαιριστριών μας:

Τζοάνα Σύζινου (ΓΑΣ Καματερού): Τεράστια πρόκριση στο φάιναλ φορ κυπελλου γυναικών για την ομάδα της δικής μας Τζοάνας Σύζινου. Ο ΓΑΣ Καματερού επικράτησε με 31-20 του ΑΕΣΧ Πυλαίας, με την Κύπρια χειροσφαιρίστρια μας να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα στην πρόκριση. Πέτυχε 7 τέρματα και ήταν εκ των κορυφαίων του ΓΑΣ Καματερού. Με την Αναγέννηση Άρτας ο ημιτελικός στις 18 Φεβρουαρίου και αν περάσουν στον τελικό θα γίνει την επόμενη μέρα.

Μάγδα Παπά (ΟΦΝ Ιωνίας): Δεν χρειάστηκε να παίξει ιδιαίτερα η Μάγδα Παπά στην επιβλητική πρόκριση της ομάδας της επί του Εθνικού Κοζάνης με 48-11 εκτός έδρας. Η Κύπρια χειροσφαιρίστρια έπαιξε όσο χρειαζόταν απλά για να σφραγίσει την πρόκριση της ΟΦΝ Ιωνίας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου γυναικών. Στις 18 Φεβρουαρίου ο ημιτελικός με το Πανόραμα και αν προκριθούν ο τελικός θα γίνει στις 19 του ίδιου μήνα.

Γιώργος Παπακυπριανού (ΙΕΚ Ξυνή): Εξαιρετικών εμφανίσεων συνέχεια για τον Γιώργο Παπακυπριανού, ο οποίος ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης του ΙΕΚ Ξυνή με αντίπαλο την ΑΕΚ. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας κέρδισε δύσκολα με 26-23 εντός έδρας, με τον Κύπριο διεθνή να τελειώνει τον αγώνα με 8 τέρματα. Στην κορυφή της Χαντμπολ Πρέμιερ η ομάδα του Γιώργου Παπακυπριανού, που δείχνει αποφασισμένη να παραμένει εκεί μέχρι το τέλος.

Βασίλης Δημοσθένους (Φίλιππος Βέροιας): Άλλη μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Βασίλης Δημοσθένους με τη φανέλα του Φίλιππου Βέροιας. Ο Κύπριος πίβοτ πήρε χρόνο συμμετοχής στην ισοπαλία 26-26 της ομάδας της Βέροιας με τον Δούκα, έδωσε σημαντικές βοήθειες αμυντικά και επιθετικά, χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει.

Αλέξανδρος Χαραλάμπους (Άρης Νίκαιας): Η ομάδα του μικρού Αλέξανδρου Χαραλάμπους μπορεί να γνώρισε την ήττα με 26-19 από τον Διομήδη Άργους, ωστόσο ο Κύπριος διεθνής ήταν από τους καλύτερους παίκτες σε απόδοση της ομάδας του. Πέτυχε 5 τέρματα, ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψει την εκτός έδρας ήττα της ομάδας του.

Τζούλιο Αργυρού (Διομήδης Άργους): Στα 8 τέρματα σταμάτησε αυτή την αγωνιστική ο Τζούλιο Αργυρού στην 8 σερί νίκη του Διομήδη Άργους επί του Άρη Νίκαιας 26-19. Ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας ήταν σ’ ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, βοηθώντας τα μέγιστα στην άνετη νίκη της ομάδας του, η οποία βρίσκεται πλέον στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Χρίστος Αργυρού (Διομήδης Άργους): Η συνολική του παρουσία πάρα πολύ καλή. Ο Χρίστος Αργυρού κατέγραψε μια ακόμα θετική εμφάνιση με τη φανέλα του Διομήδη Άργους στη νίκη των «λύκων» επί του Άρη Νίκαιας με 26-19. Ο Κύπριος διεθνής βρήκε δίκτυα σ’ ένα ακόμα αγώνα, βοηθώντας τα μέγιστα με την απόδοση του στην 8η σερί νίκη της ομάδας του.

Χριστόφορος Νούγκοβιτς (Montelimar Cruas handball): Συνεχίζει την προετοιμασία της η Montelimar Cruas εν όψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Σε φιλικό παιχνίδι που έγινε κόντρα στην Bagnol sur seze η ομάδα του Χριστόφορου Νούγκοβιτς εξήλθε ισόπαλη 32-32, με τις δύο ομάδες να δίνουν εκ νέου ραντεβού την Τετάρτη. Καλή, σχετικά, απόδοση από τον Κύπριο διεθνή, ο οποίος δείχνει πως παραμένει σε καλή κατάσταση.

Θεόδοτος Τότος Χρίστου (HIFK Ελσίνκι): Ένα ακόμα 60λεπτο πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Θεόδοτος Χρίστου με τη φανέλα της HIFK Ελσίνκι. Ο Κύπριος τερματοφύλακας ήταν βασικός στον αγώνα κόντρα στην GRIFK και παρά την πολύ καλή απόδοσή του, η ομάδα του έχασε με 38-30. Πρόσθεσε, ωστόσο, άλλη μια τιμητική διάκριση στο ενεργητικό του, αφού ανακηρύχθηκε ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της ομάδας του.

Keywords
Τυχαία Θέματα