Noble: Πλήρωσε πρόστιμο και δεν προχωρεί σε άλλη γεώτρηση

Η εταιρεία Noble δεν προχωρεί τελικά σε άλλη ερευνητική γεώτρηση στο θαλασσοτεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως προνοούσε το συμβόλαιο, καταβάλλοντας παράλληλα 6 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο για την αθέτηση του όρου.

Πληροφορίες από το Υπουργείο Ενέργειας, επιβεβαιώνουν πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Φιλελεύθερος, σύμφωνα με τις οποίες έχει αρθεί η υποχρέωση των εταιρειών

Noble- Delek - BG για τουλάχιστον άλλη μια γεώτρηση στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πηγές, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για ένταξη της BG στο τεμάχιο 12, η εταιρεία Noble ανέφερε ότι δεν κατάφερε να εντοπίσει γεωτρητικούς στόχους και ως εκ τούτου δεν επιθυμεί να πραγματοποιήσει άλλη ερευνητική γεώτρηση. Άλλωστε όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, το χρονοδιάγραμμα που υπήρχε λήγει τον ερχόμενο Μάιο και η πραγματοποίηση γεώτρησης δεν θα ήταν εφικτή.

Το Υπουργείο Ενέργειας εκτιμά ότι μια επιπλέον γεώτρηση χωρίς συγκεκριμένο στόχο, θα κόστιζε 100 εκ. ευρώ χωρίς να υπάρχει και το αντίστοιχο οικονομικό αντίκρισμα

Πλέον η προσοχή όλων βρίσκεται στραμμένη στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, με τους αρμόδιους να δηλώνουν πως ακόμα δεν έχει ωριμάσει οτιδήποτε.

[email protected]

Follow @zannettosn

Keywords
Τυχαία Θέματα