Kέρδη και διατήρηση έδρας στο Λονδίνο για την JPMorgan

Eίναι πολύ νωρίς για να γνωρίζει αν θα μεταφέρει την ευρωπαϊκή έδρα της από το Λονδίνο μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ, ανακοίνωση η JPMorgan Chase, δημοσιοποιώντας παράλληλα τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, τα οποία παρουσιάζουν μείωση κερδών 1,4%.

Η επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Marianne Lake δήλωσε ότι “είναι πολύ νωρίς” να

γνωρίζουμε πώς το Brexit θα επηρεάσει τις δραστηριότητες της τράπεζας στην Ευρώπη.

“Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να έχουμε την ευρωπαϊκή μας έδρα στο Λονδίνο και ότι το Λονδίνο θα είναι ένα ισχυρό χρηματοοικονομικό κέντρο. Αλλά υπάρχει μεγάλο χρονικό διάστημα προτού γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι θα είναι τα αποτελέσματα", υπογράμμισε.

Η κ. Lake αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσον γίνονται συζητήσεις με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν το Λονδίνο ως ευρωπαϊκή βάση της τράπεζας.

"Σε αυτό το στάδιο, το βλέπουμε αυτό ως μια πολιτική και οικονομική πρόκληση που θα χρειαστεί χρόνος να επιλυθεί, αλλά δεν είναι μια οικονομική κρίση, και οι επιπτώσεις στην παγκόσμια ανάπτυξη και την οικονομία των ΗΠΑ θα είναι μικρές”, σημείωσε.

Τα κέρδη της τράπεζας για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2016 ανήλθαν στα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας μείωση 1,4%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα αυξήθηκαν 2,7%, σε 25,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξιωματούχοι της τράπεζας επεσήμαναν πως υπήρξε ανάπτυξη σε διάφορους βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων καταναλωτών, των πωλήσεων πιστωτικών καρτών και των δανείων.

Από την άλλη πλευρά, η τράπεζα διατήρησε στα αποθεματικά της 1,4 δισ. δολάρια για ενδεχόμενες ζημίες από επισφαλή δάνεια, ποσό που είναι μέχρι και σχεδόν 50% μεγαλύτερο από το προηγούμενο έτος, λόγω κυρίως της απότομης αύξησης των επιχειρηματικών πιστωτικών καρτών. Η κ. Lake σημείωσε ότι η συνολική ποιότητα των χορηγήσεων στις ΗΠΑ παραμένει ισχυρή.

Η κ. Lake είπε ακόμη ότι οι συνολικές επιδόσεις στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου έχουν βελτιωθεί, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί, αλλά ότι ορισμένες μεμονωμένες εταιρείες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Τα κέρδη της τράπεζας μεταφράζονται σε $1,55 ανά μετοχή, 12 σεντ υψηλότερα από τις προσδοκίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα