Marina Abramović: Πρέπει να μαθουμε να ζούμε στο παρόν

Η Marina Abramović μιλά για τη σημασία του χιούμορ στη ζωή και την δουλειά της.

Μιλώντας στο ideas.ted.com η εικαστικός εξήγησε ότι ο κόσμος γνωρίζει την δουλειά της αλλά φοβάται να την γνωρίσει από κοντά."Ύστερα αρχίζουν να με μαθαίνουν καλύτερα και λένε πως έχω πλάκα", λέει χαρακτηριστικά. Για του λόγου το αληθές, η καλλιτέχνης κάνει αναφορά σε ένα περιστατικό το 2005 στη Νέα Υόρκη όταν έφαγε ένα κιλό μέλι και κατανάλωσε ένα λίτρο κόκκινο κρασί!

Να

ζούμε τη στιγμή

Και συνεχίζει: «Oι άνθρωποι ποτέ δεν κάθονται σπίτι και να κοιτά ο ένας τον άλλον στα μάτια. Κάνουν τα πάντα για να ψυχαγωγηθούν, χαζεύουν στην τηλεόραση, στέλνουν μηνύματα στο κινητό, στέλνουν email. Αντιθέτως, πρέπει να μάθουμε να ζούμε στο παρόν, στο τώρα. Όταν παραβρέθηκα στο event ΜΟΜΑ, ήμουν εκεί, έμεινα για πολύ ώρα, και δημιουργούσα «δεσμούς» με έναν προς έναν τους παρευρισκομένους».«Η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας»

Στη συνέχεια η εικαστικός εξηγεί, ότι δεν έχει εξοικειωθεί με τις παραστάσεις που κάνει (παρά την μακρόχρονη πορεία της). «Πρέπει να το ‘δουλεύω’ κάθε φορά από την αρχή. Από την άλλη, πιστεύω ότι η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας. Αν δεν αποτύχεις, σημαίνει ότι δεν έχεις ρισκάρει, ή, ότι επαναλαμβάνεσαι. Κι αυτό σημαίνει ότι θα χάσεις την περιέργεια (για κάτι νέο) και την δύναμη μέσα σου».

Keywords
Τυχαία Θέματα